Gradonačelnik Dukić obišao otok IST
Gradonačelnik Dukić obišao otok IST
Sanacija štete uzrokovane plimnim valom.

Nakon što je jučer poslijepodne otok Ist pogodio plimni val koji je podigao razinu mora za oko metar, na poziv mjesnog odbora i mjesnog DVD-a, u čišćenju i sanaciji štete danas su se pridružili pripadnici JVP-e Zadar te djelatnici zadarskih komunalnih tvrtki Čistoća i Nasadi. Oni su zajedno s mještanima, tijekom cijelog jutra, uklanjali štete nastale plimnim valom.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić također je obišao mjesto i u razgovoru s predstavnicima mjesnog DVD-a i MO Ista uvjerio se kako je gotovo sva šteta sanirana dok sami mještani nisu prijavili veće štete.

Plimni val napravio je štetu na pješčanom djelu mjesne plaže ali do početka kupališne sezone sve će bit će sve sanirano .

- Na žalost, mještani Ista navikli su na ovakve elementarne nepogode i reagirali su odgovorno i bez panike. Svakako pohvaljujem nastojanja mjesnog DVD-a i svih otočana koji su uz pomoć gradskih službi sanirali i očistili mjesto. Uhodali smo se i imamo iskustva u ovakvim izvanrednim situacijama i raduje me što smo i ovog puta pokazali organiziranost i spremnost kako bi naši građani na najbezbolniji način prebrodili i ovakve situacije, kazao je tijekom obilaska Ista gradonačelnik Dukić.