Gradonačelnik Dukić dodijelio Grb Grada Zadra Josipu i Marinu Deuru te korisnicima Prenoćišta za beskućnike „Sveti Vinko Paulski“
Gradonačelnik Dukić dodijelio Grb Grada Zadra Josipu i Marinu Deuru te korisnicima Prenoćišta za beskućnike „Sveti Vinko Paulski“
Javna priznanja Grada Zadra 2017.

Temeljem članka 8. Odluke o javnim priznanjima Grada Zadra, u četvrtak, 9. studenog 2017. godine gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić donio je odluku o dodjeli Grba Grada Zadra Josipu i Marinu Deuru te korisnicima Prenoćišta za beskućnike „Sveti Vinko Paulski“ Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Za iskazana djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti tijekom poplave na zadarskom području 11. rujna ove godine gradonačelnik Dukić Grb je dodijelio Josipu i Marinu Deuru. Dobitnici ovog priznanja tog su dana na poziv Stožera Civilne zaštite Grada Zadra vozilima svojih vučnih službi sudjelovali u više akcija spašavanja osoba koji su se našli u životnoj opasnosti zarobljeni bujičnim poplavama u svojim osobnim ili službenim vozilima na više prometnica. Tijekom jutra iz poplavljenih vozila oslobodili su i sklonili na sigurno 4 osobe na području Grba i Mazija, a do kraja dana s gradskih i prigradskih poplavljenih prometnica izvukli preko 80 vozila, naravno, bez naknade.

Korisnicima Prenoćišta za beskućnike  „Sveti Vinko Paulski“ Caritasa Zadarske nadbiskupije odlukom Gradonačelnika dodjeljuje se Grb Grada Zadra za djela humanosti i plemenitosti. Nakon što je Zadarska nadbiskupija na prijedlog Caritasa, a prateći njihove želje, dodijelila Caritasu na korištenje poljoprivredno zemljište, korisnici Prenoćišta priveli su ga uporabi te na njemu uspješno sade, uzgajaju i ubiru plodove koje distribuiraju u Pučku kuhinju i Socijalnu samoposlugu u kojima i sami aktivno rade. Kao pozitivan primjer dobre prakse resocijalizacije i socijalne uključenosti  zadarski korisnici prenoćišta za beskućnike zaslužuju potporu i priznanje.