Gradonačelnik Dukić: budimo zajedno u velikim stvarima za bolji Zadar
Fotogalerija gallery
Svečano obilježen Dana grada Zadra -Luka Modrić počasni građanin grada Zadra.

-Budimo pozitivni, hrabri i svjesni svojih mogućnosti. Pokažimo odgovornost i budimo zajedno u velikim stvarima koje će Zadru osigurati nove pobjede, kvalitetniji život i ostvarenje snova naše djece upravo tu, u našem gradu, poučio je, među ostalim, gradonačelnik Grada Zadra, Brano Dukić svim Zadranima sa Svečane sjednice održane u HNK Zadar, povodom obilježevanja Dana grada Zadra.

Razvojni projekti grada Zadra

Gradonačelnik Dukić je ukratko naveo mnoge započete razvojne  programe i projekte te posebno izdvojio projekt odvodnje, Centar Mocire za koji se sljedećeg tjedna otvara  natječaj, projekt poticajne stanogradnje, kao i daljnje uspješno iskorištavanje EU fondova.

- Zajedno s Nadbiskupijom krećemo i u realizaciju izgradnje škole na  Bokanjcu, naveo je gradonačelnik Dukić i naglasio da je obveza Grada da i dalje radi na  prosperitetu građana, a najveća odgovornost je, kazao je, na gradonačelniku.

- Oporba je tu da kritizira jer i to pridonosi demokraciji i razvoju, ali  građani nas nisu birali da rušimo nego da gradimo. Samo stabilnost i zajedništvo donose napredak, poručio je.

Svečanosti je kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića prisustvovao i  ministar turizma Gari Cappelli, dok je izaslanik hrvatske predsjednice  Kolinde Grabar-Kitarović bio akademik Nikola Bašić, a  predsjednika Hrvatskog sabora, Grozdana Perić, predsjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun. 

Sve se uvijek svodi na čovjeka i njegovo zadovoljstvo

Čestitajući građanima Zadra blagdan njihova grada i nebeskog zaštitnika, ministar Cappelli je, među ostalim, istaknuo kako je Zadar grad  sretnih ljudi koji mu daju život i dušu.

- Sve se uvijek svodi na čovjeka i njegovo zadovoljstvo, a bez zadovoljnog čovjeka nema ni uspješnog turizma. Iza nas je izazovna godina od  koje očekujemo prihod od 12 milijardi eura. Samo na zadarskom području boravilo je dva milijuna turista koji su ostvarili 14,5 milijuna  noćenja. Lonely Planet je Zadar uvrstio u top deset svjetskih odredišta,  što također govori da je Zadar danas živahna kozmopolitska destinacija  sa svim predispozicijama za uspješan daljnji razvoj, posebno u svim granama turizma, naveo je  Cappelli.

Dobitnici Javnih priznanja Grada Zadra

Gradonačelnik Branko Dukić i predsjednik Gradskog vijeća Zadra, Zvonimir Vrančić dobitnicima ovogodišnjih gradskih priznanja uručili su  nagrade. Tako je priznanje za počasnog građanina grada Zadra dobio Luka Modrić, nagrade za životno djelo Željko Uzelac i Jasna Ančić, nagrade Grada  Zadra Miljenko Dujela, Cromaris d.d. Zadar, Antonija Mlikota, Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dominik Livaković, te Šime Fantela  i Mihovil Fantela. Grb Grada Zadra dobili su Vladimir Gašpar, Ivica Vidulić, Zadruga Brlog i Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar. Odlukom gradonačelnika Grb Grada Zadra dobili su još Maja Cindrić, Noel  Lakić, Marin Varivoda, Anđelka Marin i Klaus Peter Boerger.

U ime svih nagrađenih nazočnima se obratila dobitnica nagrade za životno djelo, glumica HNK Zadar, Jasna Ančić. 

Luka Modrić primjer je mladima da nijedan cilj nije nedostižan

General Ante Gotovina, počasni građanin Grada Zadra, u svom govoru čestitao je svim laureatima.

- Vaši uspjesi ispunjavaju nas ponosom i optimizmom jer težimo biti  društvo koje vrednuje izvrsnost. Ova godina ostat će upamćena po Svjetskom nogometnom prvenstvu gdje su naši nogometaši, predvođeni kapetanom Lukom i izbornikom Dalićem pokazali svijetu svu veličinu zajedništva, ali i skromnost u pobjedi, kazao je general Gotovina i naglasio  da je Luka Modrić, koji je od dječaka odraslog u ratu i progonstvu postao  jedan od najboljih sportaša svijeta, primjer svim mladim ljudima da uz vjeru, talent i naporan rad nijedan cilj nije nedostižan.

Vidimo se na Kalelargi

Na kraju svečanosti, svim uzvanicima riječima zahvale obratio se putem snimljene video-poruke i sam Luka Modrić istaknuvši da mu je izuzetna čast biti proglašen počasnin građaninom svoga voljenog grada uz poruku svima: "Vidimo se na Kalelargi".

 

 

Vezane fotografije