Gradonačelnica Ana Lovrin održala je danas u zgradi Gradskog Poglavarstva radni sastanak s predsjednikom Uprave poduzeća «TISAK. d.d.» g. Davorom Tomaškovićem. Na sastanku je dogovoreno da će, s obzirom da se očekuje reakcija Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja te rasplet međusobnih odnosa dvaju konkurentskih proizvodača, Grad Zadar i «Tisak» poduzimati daljnje korake nakon očitovanja nadležne Agencije Hrvatskog sabora.
Gradonačelnica Ana Lovrin održala je danas u zgradi Gradskog Poglavarstva radni sastanak s predsjednikom Uprave poduzeća «TISAK. d.d.» g. Davorom Tomaškovićem.
Sastanak je, kao što je poznato, uslijedio nakon što je gradonačelnica Lovrin nedavno predsjedniku Uprave «Tiska» uputila pismo u kojemu se izražava zabrinutost šire zadarske javnosti, pa i samog Gradskog poglavarstva, zbog teškoća u kojima se nalazi Tvornica duhana Zadar, a koje su, prema našim informacijama, u prvom redu prouzročene nejednakom mogućnošću pristupa zadarske tvornice tržištu u odnosu na drugog proizvodača, TDR.
Gospodin Tomašković na današnjem je sastanku iznio razloge nezastupljenosti proizvoda Tvornice duhana Zadar na prodajnim mjestima «Tiska», navodeći isključivo uzročnike tržišne naravi te dodajući da je uloga «Tiska» u ovom slučaju distribucija tržištu po najpovoljnijim uvjetima.

Gradonačelnica Lovrin iznijela je razloge zbog kojih se Grad Zadar i ona osobno zalaže da svi zadarski proizvodi, pa tako i proizvodi Tvornice duhana Zadar, imaju osiguran pristup tržištu. Kako je kazala gđa.Lovrin, premda pitanja iz ove domene izlaze iz okvira djelovanja Gradske uprave, interes Poglavarstva Grada Zadra u prvom je redu osigurati našim građanima radna mjesta.
«S obzirom na činjenicu da i poduzeće «Tisak» u Zadru zapošljava približno jedanak broj naših gradana kao i TDZ, problem distibucije proizvoda TDZ pokušavamo riješiti na partnerskoj osnovi», naglasila je gradonačelnica, dodajući kako je ovaj sastanak tek prvi u nizu, te da će do konačnog rješenja ovog problema vjerojatno doći na jednom od sljedećih sastanaka.

Također, zajednički je zaključak gradonačelnice Lovrin i g.Tomaškovića kako, s obzirom da su kiosci «Tiska» na lokacijama u vlasništvu Grada Zadra, Grad može upotrijebiti svoje mjere stimulacije prema privrednim subjektima koji pridonose boljitku građana ovoga grada, a jednako tako i «Tisak» poduzima mjere koje pridonose boljitku njegova poslovanja.
Također, na sastanku je dogovoreno da će, s obzirom da se očekuje reakcija Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja te rasplet međusobnih odnosa dvaju konkurentskih proizvodača, Grad Zadar i «Tisak» poduzimati daljnje korake nakon očitovanja nadležne Agencije Hrvatskog sabora.