Gradonačelnica Ana Lovrin i njen zamjenik dr. Živko Kolega primili su danas u Gradskoj vijećnici predstavnike Sindikata, Radničkog vijeća i Udruge malih dioničara «Maraske» koji su u nedavnom dopisu medijima, ponukani odlukom zadarskog Gradskog vijeća o izradi detaljnog plana uređenja prostora na kojemu se nalazi i «Maraskinih» 18 tisuća metara četvornih, izrazili zabrinutost za budućnost ove tvrtke
Gradonačelnica Ana Lovrin i njen zamjenik dr. Živko Kolega primili su danas u Gradskoj vijećnici predstavnike Sindikata, Radničkog vijeća i Udruge malih dioničara «Maraske» koji su u nedavnom dopisu medijima, ponukani odlukom zadarskog Gradskog vijeća o izradi detaljnog plana uređenja prostora na kojemu se nalazi i «Maraskinih» 18 tisuća metara četvornih, izrazili zabrinutost za budućnost ove tvrtke.

Gradonačelnica Lovrin već je na samom početku razgovora s gospodinom Petrom Šimunićem, Gojislavom Kominom i Zvonimirom Pandžićem, odbacila svaku mogućnost donošenja Detaljanjog plana za to područje, a samim tim i gradnju na području «Maraskina» pogona, sve dok se ne izvrši potpuno preseljenje proizvodnje, najvjerojatnije u Gaženicu.

Kako je istaknula gradonačelnica, nedavno donešenom prostorno-planskom dokumentacijom, ne mijenja se ništa po pitanju «Maraske», već stoji da je potrebno donijeti 58 detaljnih planova, među kojima je i plan za područje na kojemu se nalazi ovaj brand. On se, međutim, zaključeno je, neće donositi dok proizvodnja u potpunosti ne bude dislocirana s tog područja. Predstvnike Sindikata, Radničkog vijeća i malih dioničara zabrinjavala je, naime, mogućnost da ce područje na kojemu se nalazi «Maraska» biti prenamijenjeno prije negoli se ostvari dislokacija proizvodnje.

Zahvalivši na interventnom prijemu, gospoda Šimunić, Komina i Pandžić izrazili su zadovoljstvo ovakvim stavom Gradskog poglavarstva te pojasnili kako su ih na strah i zabrinutost navela loša iskustva s prijašnjim vlasnikom «Maraske» Walterom Wolfom i njegovom upravom, od kojega je ovu tvrtku nedavno kupila Hypo banka, s kojom za sada imaju samo izrazito pozitivna iskustva.

Gradonačelnica je na kraju susreta zaključila kako će se Grad Zadar i dalje zalagati da «Maraska», u svom obimu i proizvodnji, ostane prepoznatljiva zadarska i hrvatska tvrtka.