Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014.
Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014.

Danas je u Kneževoj palači održana svečanost dodjele nagrađenih u akciji Gradonačelnika Grada Zadra "Nasmješeno sunce" u turističkoj 2014. godini.

U kategoriji najboljeg restorana priznanje je dobio restoran „KAŠTEL“ Hotela „BASTION“.  Najbolji caffe bar je „FORUM“,  Turisthotel d.d. Zadar. Priznanje za najbolju konobu dodijeljeno je konobi „NA PO URE“, vlasnice gđa Darija Dunatov. Dok je za nabolji noći bar odabran „Svarog bar“ vlasnika Gregorija  Katalinića. Najljepše uređeni izlog je izlog T.O. „Antea“. U kategoriji nauređenijeg vrta prizanje je dodijeljeno komunalnoj tvrtki Nasadi d.o.o. za Perivoj kraljice Jelene Madijevke.

Priznanja i novčane nagrade također su dobili:

Lores Kučaić Bobić koja je izabrana za najboljeg turističkog vodiča, zatim Tomislav Karamarko koji je proglašen najboljim kuharom dok je najbolji konobar Jadran Cimera. Titula najboljeg prodavača pripala je trgovkinji Mileni Vidov Fridi, a najbolji čistač je Zoran Denona

Posebnim prizanjima nagrađeni su: I. policijska postaja Zadar PU zadarska, Avvantura film festival, Udruga Propela za manifestaciju Milenijski skok, Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Liburnija d.o.o. Zadar, OSMJEH ZA-DAR i RED BULL ADRIA d.o.o. za manifestaciju WINGS FOR LIFE WORLD RUN ZADAR 2014.

Čestitajući laureatima gradonačelnik Božidar Kalmeta osvrnuo se na turističku sezonu te ustvrdio da mnogo pokazatelja govori da sa sezonom moramo biti zadovoljni.

-U prvih 10 mjeseci ove godine turistički promet bolji je za 14  posto nego lani. Ostvarili smo i porast noćenja za 8 posto, sezona nam se produžila, turistička ponuda i sadržaji koje nudimo proširili i obogatili. I vi i ja i mnogi u Zadru znamo i kritički govoriti o turizmu  sve s ciljem kako bi ono što je dobro napravili još i bolje. Svai novi i drugačiji prijedlog je dobrodošao jer u Zadru postoji prostor za bolji i jači razvoj turizma. Pa i oko ovih adventskih dana kako bi i Zadar bio prepoznatljiv kao što su i neki drugi gradovi u RH, istaknuo je na svečanosti gradonačelnik.

-Svi naši napori u razvoju turizma i gospodarstva bili bi uzaludni da nije ovih ljudi ovdje, našim "nasmješenih sunca" koji ostvaruju prve kontakte sa svim gostima koji dolaze u naš grad i kojima od srca čestitam i želim puno uspjeha u daljnjem radu, zaključio je.

 

 

Vezane fotografije

Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014. Gradonačelink dodijelio "Nasmiješena sunca" najboljima u turističkoj 2014.