„Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini
„Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini
Fotogalerija Galerija
Svečana dodjela priznanja u akciji Gradonačelnika Grada Zadra „Nasmiješeno sunce“ u turističkoj 2017. godini.

U koncertnoj dvorani Kneževe palače održana je svečana dodjela priznanja „Nasmiješeno sunce za 2017. godinu“. Petnaesta je to po redu akcija u kojoj se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone.  Akciju provodi Gradonačelnik Grada Zadra u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ Županije i Grada, te Udruženjem obrtnika Zadar.

Ova aktivnost provodi se s ciljem dodatne motivacije djelatnika u turizmu za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razini usluga te prezentiranja grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja i zahtjeva sadašnjeg vremena.

Priznanja nagrađenima uručio je gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić koji je ovom prigodom naglasio kako je turizam naša najrazvijenija gospodarska grana jer omogućuje ubrzano zapošljavanje, investicije, gospodarski rast uopće.

- Neupitno je kako naš grad svoj turistički potencijal dokazuje na izuzetno zahtjevnom tržištu: Svake godine nam stižu brojna domaća i međunarodna priznanja struke - Gradu, tvrtkama, pojedincima. Uostalom, imamo novi Turističko informativni centar u obnovljenoj palači Cedulin. Imamo i novo kulturno središte u Kneževoj palači. Uskoro kreće obnova Providurove palače i uređenje Muraja. A zadarski su bedemi od ove godine i dio svjetske baštine pod okriljem UNESCO-a. Sve su to projekti koji upućuju na dinamičnu i profesionalnu turističku destinaciju, kazao je gradonačelnik Dukić.

Gradonačelnik je također dodao da našem gradu trebaju novi hotelski kapaciteti, treba nam i privatni smještaj više kategorije, ali nam prije svega trebaju – stanovnici jer je to ono što  našu destinaciju čini posebno privlačnom.

- Prema riječima naših posjetitelja to je upravo osjećaj kako su došli u svoj drugi dom. Upravo taj doživljaj djelo je vas, nagrađenih i svih vaših kolega čiji ste danas predstavnici, zaključio je gradonačelnik Dukić čestitajući ovogodišnjim laureatima uz želju da turistički Zadar ostane svoj, izvoran i poseban u svojim jedinstvenostima.

Ove godine „Nasmiješeno sunce“ dobili su:

U kategoriji najkvalitetniji ugostiteljski objekt za 2017.godinu:

NAJBOLJI RESTORAN

„Harbor“ cookhouse & club - U Zadru je otvoren novi atraktivni koncept restoran „Harbor“ cookhouse & club na mjestu bivšeg popularnog Maraschino bara u gradskoj luci. Za uređenje Harbora korišteni su dijelovi starih brodova i podmornica te je napravljen jedan od najljepših prostora na Jadranu. Harbor je kombinacija restorana i lounge bara sa živim svirkama i nastupima Dj-a. Ponuda hrane Harbora zasniva se na lokalnim namirnicama zadarskog područja. Priznanje je preuzeo gospodin Dejan Marković.

NAJBOLJI CAFFE BAR

Kavana „Red point“ - Kavana Red point započela je s radom 2. prosinca 2015. godine u sklopu Samoposlužne autopraonice Fils-Zadar vlasnice Sanje Zorić. U sklopu kavane nalazi se moderno opremljena kuhinja u kojoj se svakodnevno rade slastice kao i čokoladarnica gdje se ručno rade praline i čokolade. Kavana Red point zapošljava 7 ljudi. Priznanje je preuzela vlasnica Sanja Zorić.

NAJBOLJA KONOBA

Konoba „Alavija“ Silba - Na mjestu gdje Dalmacija susreće Kvarner usidrio se otok Silba i dalmatinska konoba „Alavija“. Konoba „Alavija“ je otvorena 2010. godine a u ponudi ima isključivo domaće proizvode kupljene od lokalnih OPG-ova kao i jadransku „divlju“ ribu i specijalitete od tune. Priznanje je preuzeo vlasnik Saša Predovan.

 

U kategoriji novi suvenir nagrađen je:

„Hia – Hobby I adore“ za kolekciju Feel Zadar. - Helena, Iva i Ana žene su koje se kriju iza projekta „HIA - Hobby I adore“ koji je ovo ljeto na zadarsko tržište lansirao originalni zadarski suvenir. Razglednice, majice, slike, magneti i nakit u njihovim rukama pretvaraju se u najupečatljiviji zadarski suvenir. Njihovi proizvodi naišli su na oduševljenje kako domaćih tako i od stranih kupaca. Priznanje su preuzele gospođe Helena Kolega, Iva Martinović i Ana Stipić Radulović.

 

U kategoriji najljepše uređeni izlog trgovine nagrađen je:

DIMMES d.o.o. drniška tradicija, Prodavaonica 6 - Svi koraci od uzgoja pa sve do krajnje proizvodnje trajnih suhomesnatih proizvoda sastavnice su prepoznate DIMMES kvalitete s obilježjem drniške tradicije. Objedinjeno dugogodišnje iskustvo, moderna tehnologija i strast uložena u proces održavanja i pripreme svakog pojedinačnog proizvoda rezultirali su proizvodnjom čuvenog DIMMES pršuta kao i DIMMES buđolom i pancetom.Ovi brendovi izvorne vrhunske kvalitete ponos su tvrtke. Izlog Trgovine DIMMES u Zadru privlači svojim izgledom pozornost brojnih prolaznika i kupaca. Priznanje je preuzela gospođa Vedrana Vidaić.

 

U kategoriji najuređeniji vrt nagrađen je:

Vrt obitelji Špralja. - Priznanje se dodjeljuje u čast pokojnih gospodina i gospođe Jose i Angioline Špralja koji su počeli stvarati vrt od 1982. godine kad su počeli graditi kuću na Bedemima zadarskih pobuna. Sada vrt održava  kćer Elena Špralja – Saldini u čemu joj pomaže gospodin Dražen Gusar. Đardin Angiolina, kako oni vole zvati svoj vrt, raste se i mijenja svaku godinu i ima puno autohtonog mediteranskog bilja i stabala, kao što su smokve, masline, alibicije i puno mirisnih biljaka i cvijeća. Priznanje je preuzeo gospodin Dražen Gusar.

 

U kategoriji najuređenija benzinska postaja nagrađeni su:

Crodux – nautičko-kopneni benzinski servis u zadarskoj luci Gaženica - Najmoderniji nautičko-kopneni benzinski servis na Jadranu putovanje će učiniti jednostavnim i bezbrižnim svima koji svojim plovilima krstare i uživaju u ljepotama Jadrana, vole prelijepi Nacionalni park Kornati kao i onima koji na Jadran i otoke dolaze svojim automobilima te vole grad Zadar i okolicu. Crodux Zadar Gaženica vam nudi priliku da predahnete na prostranoj terasi gastroobjekta smještenoj uz samo more. Sa sigurnošću možemo reći da je na Jadranu prvi put ponuđena najviša razina kvalitete i usluga u nautičkom turizmu te turizmu općenito. Priznanje je preuzela direktorica gospođa Draga Antić.

 

U kategoriji djelatnik godine dodjeljena su priznanja i nagrade:

NAJBOLJI TURISTIČKI VODIČ

Gospođa Vlatka Pehar Matić - Gospođa Vlatka Pehar Matić je  završila studij kulture i turizma na Odjelu za informatologiju i komunikologiju Sveučilišta u Zadru i time stekla znanje neophodno za rad u turizmu. Članica je Udruge zadarskih vodiča Donat. Uz znanje tri strana jezika, njemačkog, engleskog i talijanskog, te položeni stručni ispit za turističkog vodiča i voditelja turističke agencije te dugogodišnje iskustvo u praksi turizma i profesionalan odnos prema radu dovoljne su reference da danas optimalno prezentira turistička i kulturna bogatstva grada Zadra, Zadarske županije i cijele nam domovine.

NAJBOLJI KUHAR

Gospođa Ivka Petrović - Stjecala je iskustva u restoranima „Taverna“ i „Stipe“ gdje radi već punih 16 godina. Voli upoznavati nove gastronomije te isprobavati nove okuse. Ipak od svega najviše uživa spremati jela dalmatinske i talijanske kuhinje. Jednostavno.. kuhinja je njena ljubav i to je ispunjava, a najveća je nagrada zadovoljni gost koji im se opet vraća.

NAJBOLJI KONOBAR

Gospodin Luka Šimičević - Gospodin Luka Šimičević stjecao je iskustva u caffe baru „Tiffany“ a od 2005. godine radi u caffe baru „Tony“ u Zadru, omiljenom okupljalištu Zadrana, gdje je osim najbolje kave i ugodnog ambijenta važan je  šarm konobara kao bismo osjetili njegovu posebnost, jedinstvenost i ugodnost. Tijekom rada upisao je i diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu.

NAJBOLJI PRODAVAČ

Gospođa Nada Špoljarić - Gospođa Nada Šoljarić radila je u kvartovskoj trgovini Jaki u Ulici Ivane Brlić Mažuranić koja je nedavno postala Bakmaz. Krasi je ljubaznost i spremnost za pomoć sugrađanima i kupcima. Kupci je vide kao nasmijanu, ugodnu i pristupačnu osobu i za njih ona nije prodavačica nego njihova teta Nada već skoro 25 godina.

NAJBOLJI POLICAJAC

Gospodin Zlatko Benčak - Gospodin Zlatko Benčak je policijski inspektor s 25 godina staža u Prvoj policijskoj postaji Zadar Policijske uprave zadarske. Na radnom mjestu policijskog službenika za obradu kriminaliteta radi na sprječavanju kaznenih djela i njihovom otkrivanju kao i traganju za počiniteljima kaznenih djela te njihovom procesuiranju nadležnim tijelima. Na prvi pogled je samo policijski inspektor ali u slobodno vrijeme svoju odoru mijenja za crne hlače, bijelu košulju i svileni pojas i svojim glasom sve razoružava kao član muške klape Ponistra iz Crnog.

NAJBOLJI ČISTAČ

Gospodin Ivica Pilipović - Gospodin Ivica Pilipović je zaposlen u Čistoći od lipnja 2013. godine. Od samog početka radi većinu poslova unutar službe javne higijene. Spretno rukuje radnim sredstvima, od obične metle i trokolice, kosilice, puhalice, uličnog usisavača, motorne trokolice do vozila za sakupljanje komunalnog otpada. Teren mu nije fiksan i svojim radom pokriva područje cijelog grada kroz obje smjene. Ivica Pilipović svojim svakodnevnim radom doprinosi da ulice Zadra budu čiste i uredne, a sugrađani i posjetitelji našeg grada zadovoljni njegovom čistoćom i ljepotom.

NAJBOLJI DJELATNIK TURISTIČKE AGENCIJE

Gospođa Iva Bencun - Gospođa Iva Bencun je suvlasnica i direktorica agencije za organizaciju događaja Zadar Outdoor d.o.o. od 2016. godine te vlasnica i direktorica putničke agencije Feral Tours d.o.o. od 2004. godine kao i suvlasnica i direktorica putničke agencije Shuttle_tours d.o.o. od 2008. godine. Profesorica je francuskog i talijanskog jezika i književnosti. Radi tijekom cijele godine i kao organizatorica putovanja pridonosi obogaćivanju turističke ponude grada Zadra i time podiže razinu usluga u turizmu.

 

Posebna priznanja za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone dodjeljena se:

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2017. godine dodjeljeno je VAKANZA SP&M FIESTIVAL 2017.

Vakanza SP&M fiestival je manifestacija koja je ovo ljeto proslavila 10 obljetnicu. To je regionalni ljetni vaterpolski turnir. Po pitanju amaterskog sporta je najbolje što se u posljednje vrijeme dogodilo u Zadru. Događaj su obilježili nastup hrvatskih vaterpolskih legendi i akrobatski show „Krila Oluje“ te koncerti inozemnih i domaćih bendova. Priznanje je preuzeo gospodin Borut Gatara.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2017. godine dodjeljeno je „Almayer „ Art & Herotage Hotelu.

Smješten na atraktivnoj lokaciji u Kampo Kaštelu u samom srcu stare jezgre novootvoreni „Almayer“ Art & Heritage Hotel" je mali obiteljski boutique hotel sa svega 9 ekskluzivnih smještajnih jedinica, atraktivnim vrtom i hotelskim bistroom „Corte vino & more“. Ovaj romantični dragulj s 4 zvjezdice okružen zelenom oazom obližnjeg parka i zaštićenim kulturnim spomenicima u neposrednoj je blizini svih gradskih znamenitosti, antičkog Foruma, mora i zadarske rive te poznatih arhitektonskih instalacija Morskih orgulja i Pozdrava Suncu. Priznanje su preuzeli gospođa Irina Bakija i gospodin Vjekoslav Bobić.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2017. godine dodjeljeno je Šime Vičević.

Gospodin Šime Vičević vodi dopisništvo Zadar Nove TV od 2011. godine. Izvještava iz Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije. Reporter je informativnog programa i poznato zadarsko lice nacionalne televizije. Kad imate ljubav sve postane lako, poručuje Šime, dodajući kako televizijsko izvještavanje nije samo njegov posao već životni poziv. 

Svečanost dodjele „Nasmiješenog sunca“ uveličali su učenici Glazbene škole „Blagoje Bersa“.

Vezane fotografije

„Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini „Nasmiješena sunca“ najboljima u turističkoj 2017.godini