Potaknuta učestalim pitanjima šire zadarske javnosti i zabrinutošću u svezi teškoća u kojima se nalazi Tvornica duhana Zadar, a koje su, prema dostupnim informacijama, u prvom redu prouzročene nejednakom mogućnošću pristupa zadarske tvornice tržištu u odnosu na drugog proizvođača, TDR, gradonačelnica Ana Lovrin uputila je pismo predsjedniku Uprave TISKA d.d. g. Davoru Tomaškoviću.
Potaknuta učestalim pitanjima šire zadarske javnosti i zabrinutošću u svezi teškoća u kojima se nalazi Tvornica duhana Zadar, a koje su, prema dostupnim informacijama, u prvom redu prouzročene nejednakom mogućnošću pristupa zadarske tvornice tržištu u odnosu na drugog proizvođača, TDR, gradonačelnica Ana Lovrin uputila je pismo predsjedniku Uprave TISKA d.d. g. Davoru Tomaškoviću. U tom mu pismu, kao čelniku jednog od najznačajnijih distributera duhanskih proizvoda, iznosi stajališta i prijedloge Grada Zadra te daje potporu BAT-u koji putem legalnih institucija te Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja vodi borbu za konkurentnost svojih proizvoda.

S obzirom na stogodišnju tradiciju proizvodnje duhana u Zadru, a napose imajući u obziru njezino socioekonomsko značenje, kao izvora egzistencije za nekoliko stotina zadarskih obitelji, gradonačelnica Lovrin u pisamu je istaknula kako je bojazan zadarske javnosti zbog ekonomskih i društvenih posljedica koje bi na našu lokalnu zajednicu moglo dugoročno izazvati poslovno ponašanje distributera koji sprečavaju prodaju zadarskih cigareta na kioscima, posve opravdana.

Istodobno, Ana Lovrin je naglasila kako nam je, kao legalistima, dužnost promicati ravopravno tržišno nadmetanje za sve proizvodače, u skladu za zakonom, te je u tom cilju upozorila Upravu Tiska da preispita svoje odluke o neprodaji cigareta TDZ-a na njihovim kioscima koji se nalaze na lokacijama, tj . javnim površinama koje im je putem javnog nadmetanja dodijelio Grad Zadar. Izrazivši vjerovanje da je posve jasna naša želja i obveza da na lokacijama koje su vlasništvo Grada Zadra osiguramo uvjete za zakonito i ravnopravno tržišno natjecanje, gradonačelnica je zamolila Upravu Tiska da je izvijestiti o svojim odlukama, kako bi i Gradsko poglavarstvo, po potrebi, vlastitim aktima osiguralo ravnopravnost tržišnog natjecanja na lokacijama čiji je vlasnik.