Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra
Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra
Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković u Zadru na sastanku s gradonačelnikom Dukićem i županom Longinom.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održao je sastanak sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem te njihovim zamjenicima Šimom Vickovićem i Antom Babićem. Premijer Plenković rekao je kako su prošli sve teme razvojne projektne suradnje gdje Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra:

- Mi ćemo nastaviti s financiranjem vodnog gospodarstva, vodoopskrbe, odvodnje, niza aglomeracija, bolje prometne povezanosti, rješavanja određenih pitanja koja su još eventualno na stolu. Zatim, potpore poljoprivrednicima, ribarima, ovo je središte hrvatskog ribarstva. Naravno, i daljnji razvoj otoka o čemu je jutros bila riječ, zaključio je Plenković zahvalivši gradonačelniku, županu te njihovim suradnicima.

Gradonačelnik Dukić također je naglasio važnost razgovora između državnog vrha i lokalne uprave.
- Zadar se razvija u svim smjerovima, ali ono što grad čini gradom jest želja za napretkom. Izvijestili smo premijera o svemu što radimo, a sve je to radi dobrobiti naše djece, kazao je Dukić i dodao da se nada da će nas biti sve više.

Župan Longin istaknuo je da je sastanak bio izrazito plodonosan i da mu je bilo veliko zadovoljstvo biti domaćinom premijeru, državnim tajnicima i ministrima.
- Otvorili smo niz pitanja od životne važnosti. Ono što je najvažnije jest da za sve ono što smo odredili proračunom imamo podršku premijera i Vlade RH. Naši projekti idu, mi smo županija koja je u četiri godine napravila puno toga, mi imamo trenutačno 3,7 milijardi aktivnih projekata, rekordnu zaposlenost kakvu nikad nismo imali, a sve to zahvaljujući mjerama Vlade, naravno, i našim lokalnim naporima.

Izvor: Zadarski  list

Vezane fotografije

Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra Vlada podupire razvoj Zadarske županije i grada Zadra