Grad Zadar obilježio Spomendan pripojenja Zadra matici Hrvatskoj
Grad Zadar obilježio Spomendan pripojenja Zadra matici Hrvatskoj
Gradonačelnik Branko Dukić položio lovorov vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu.

U povodu državnog spomendana 25. rujna, Dana donošenja Odluke o sjedinjenu Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom, značajnog za očuvanje jedinstvenosti hrvatskog teritorija, izaslanstvo Grada Zadra, predvođeno gradonačelnikom Brankom Dukićem položilo je jutros vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu. Time je odana počast i izražen pijetet svim palima i civilnim žrtvama u borbi protiv fašizma i nacizma, za slobodni Zadar i domovinu Hrvatsku.

25. rujna obilježava se kao spomendan u Republici Hrvatskoj od rujna 2005. godine. To je Dan donošenja Odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom. Toga je datuma 1943. godine u Pazinu zasjedao pokrajinski Narodnooslobodilački odbor za Istru, kada je  donesena i potvrđena Odluka o pripajanju  Istre, Rijeke, Zadra i otoka matici zemlji Hrvatskoj.

Vezane fotografije

Grad Zadar obilježio Spomendan pripojenja Zadra matici Hrvatskoj Grad Zadar obilježio Spomendan pripojenja Zadra matici Hrvatskoj Grad Zadar obilježio Spomendan pripojenja Zadra matici Hrvatskoj Grad Zadar obilježio Spomendan pripojenja Zadra matici Hrvatskoj