U nedavno osvjetljenom Perivoju Vladimira Nazora sinoć je u organizaciji HAK "Sv. Ante" održan Festival trčanja Grada Zadra pod motom "Trčanjem do zdravlja" na kojemu je sudjelovalo nekoliko stotina trkača.
Perivoj Vladimira Nazora, inače omiljena destinacija zadarskih sportaša i rekreativaca, godinama je bio tek djelomično osvjetljen, no kada su u rujnu završeni radovi na postavljanju stotinu svjetiljki, park je osvjetljen u cijelosti.

Odluka Gradskog poglavarstva da se upravi tvrtke «Nasadi» d.o.o. prenesu sredstva od oko 640 tisuća kuna, koliko je stajala investicija osvjetljenja Perivoja Vladimira Nazora, razveselila je ponajprije zadarske sportaše i rekreativce, ali i sve građane Zadra koji vole prošetati tim parkom.

U tom je, osvjetljenom perivoju, HAK «Sv Ante» jučer organizirao Festival trčanja Grada Zadra pod motom «Trčanjem do zdravlja» na kojemu je sudjelovalo nekoliko stotina sudionika različitog uzrasta. Utrke različitih dionica trčali su predškolci, učenici osnovnih škola, a potom i aktivni sportaši, studenti, srednjoškolci i rekreativci.

Nakon svečanog paljenja rasvjete, započele su utrke, a u kratkim stankama pjevali su neki od sudionika ovogodišnjeg Zadarfesta, a svirala je i Gradska glazba.

Gradonačelniku Božidaru Kalmeti, u znak zahvalnosti za razvoj sporta na području grada i osvjetljenje staze, pehar je u ime trkača uručio najstariji od njih – Ante Stručić.

Svim sudionicima ovog Festivala trčanja uručene su diplome, a organizirana je i lutrija za sve sudionike.

Ovim je događajem na simboličan način obilježeno osvjetljenje Perivoja, kojim od nedavna, u večernjim satima, trči sve veći broj Zadrana.