Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora
Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora

Kao posljednju aktivnost u EU projektu Zeleni otoci, financiranom iz IPA prekograničnog programa RH-BiH,  sudionici projekta održavaju radionice terenske nastave u Perivoju Vladimira Nazora. Predavačice su Morana Bačić i Tihana Jurišić, a radionice su namijenjene 4. razredu osnovnih škola, te 2.i 3. razredu srednjih škola. Prisustvovali smo radionici za osnovce na kojoj su djeca obrađivala temu "Biljni svijet u našem kraju Mediteranu". 

Na zabavan i interaktivan način, uz puno vlastitog angažmana, četvrtaši iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, područne škole Puntamika su naučili opisati raznolikost u zelenim urbanim površinama, objasniti važnost zaštite prirode, prepoznati mediteranske biljke i shvatiti njihovu vrijednost, te čak ponoviti i neke matematičke sadržaje. Program je namijenjen djeci 4. razreda osnovne škole, a uključuje terenski rad na području Perivoja Vladimira Nazora u gradu Zadru. Učenici istražuju vrste i karakteristike biljaka u perivoju. Aktivnost uključuje slušanje, opažanje, jezično izražavanje, praktični rad i igru te obrađuje teme iz nekoliko predmeta.

Vezane fotografije

Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora Terenska nastava u Perivoju Vladimira Nazora