Europskim partnerima predstavljeni primjeri dobre energetske prakse Grada Zadra

U periodu od 26.-29. ožujka 2015. godine u gradovima Quartu Sant’Elena i Cagliari u Italiji održan je posljednji 4. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM European Network for the Promotion of the Covenant of Mayors, koji se financira sredstvima EU, program Europe for Citizens, na temu ''Jačanje uloge građana: dobre dnevne energetske prakse, njihovo uključivanje u SEAP i valorizacija rezultata''. 

Na sastanku su sudjelovale, predstavnica Grada Zadra Ana Bajlo, voditeljica Odsjeka za energetsku učinkovitost iz UO za prostorno uređenje i graditeljstvo i Marica Babić, pomoćnica ravnateljice ZADRA NOVA-e, koje su prezentirale projekte i iskustva u uključivanju građana u provedbu Akcijskog plana energetski održivog razvitka (SEAP) Grada Zadra i lokalne energetske politike, kao i primjere dobre energetske prakse Grada Zadra i njihove rezultate. Također su prezentirana iskustva svih ostalih partnera projekta, posebice regije Sardinija te je održana interaktivna radionica na temu ''Novi alati dostupni lokalnim zajednicama: web platforme i društveno umrežavanje'' s ciljem definiranja mogućnosti i ograničenja uključivanja građana putem web platformi i društvenog umrežavanja. U sklopu sastanka posjećen je Molentargius Saline Regionalni park korištenjem ekoloških oblika prijevoza, bicikala i električnog autobusa.

U projektu ukupno sudjeluje 29 partnera iz Italije, Španjolske, Hrvatske, Švedske, Danske, Albanije i Bugarske. Koordinator projekta, uz potporu udruženja Focus Europe, je Lega delle Autonomie Locali  (mreža talijanskih lokalnih uprava koja se sastoji od gradova, provincija i regija) iz Italije.

Više o projektu može se doznati na web stranici projekta: http://www.enpcom-project.eu/

Vezane fotografije