Info dan – EU fondovi za urbana područja i primjeri iz poljske prakse
Info dan – EU fondovi za urbana područja i primjeri iz poljske prakse

U četvrtak, 5. ožujka, u IMPACT Centru u Zadru održat će se „Info dan – EU fondovi za urbana područja i primjeri iz poljske prakse“, besplatne edukacije o mogućnostima koje pružaju EU fondovi za urbana područja. 

Edukacije će voditi poljski partneri i poljsko veleposlanstvo zajedno s hrvatskim partnerima. Predstavit će mogućnosti i poljske case studije kako gradovi mogu izgledati kad se izgrade kroz EU fondove. Bit će obrađen primjer grada veličine Splita koji je kroz EU fondove imao investicija od preko 3 milijarde EUR u 7 godina, te od najsiromašnijeg došao do top 3 najpoželjnija za život u Poljskoj. Ujedno će biti prezentiran prvi pravi besplatni info portal o svim EU fondovima na jednom mjestu – www.europskifondovi.euTakođer, prezentacije sadrže sve važne informacije i praktične smjernice za financiranje poduzetničkih projekata posebice u turizmu i industriji sredstvima EU kroz natječaje u 2015. godini.

Organizatori događanja su Hrvatska udruga poslodavaca i konzultantska tvrtka UHY Savjetovanje d.o.o., poljskog partnera „Stowarzyszenie B4“. Suorganizatori gradovi Split, Dubrovnik, Šibenik i Zadar uz sudjelovanje MINPO-a, Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju te pod pokroviteljstvom Odjela za promociju trgovine i ulaganja pri Ambasadi Republike Poljske u Zagrebu.

U prilogu je program „Info dana – EU fondovi za urbana područja i primjeri iz poljske prakse“.