Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama
Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama
Potpisan dodatak Ugovoru o sufinanciranju izgradnje građevine Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama.

U Maloj vijećnici Grada Zadra, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić potpisala je dodatak Ugovoru o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje građevine Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama. Tim dodatkom Ugovora Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grad Zadar utvrdili su  potrebu za završetkom neizvedenih i neugovorenih radova te radova nužnih za sanaciju oštećenja za građevini Centra. Ugovorom se utvrđuju obveze plaćanja troškova radova među potpisnicima, kao i nabavke potrebne opreme.

-Zahvaljujem ministrici Murganić na dolasku, a i na tome što smo u samo nekoliko sastanaka riješili ovo pitanje i  jer je potpisivanjem ovog dodatka ugovoru stavljena "točka na i" jednom projektu koji je stajao godinama. Sada napokon možemo krenuti u rad. Slijedi nam izrada troškovnika, raspisivanje natječaja pa onda realizacija projekta. Ovo je iznimno važan projekt za sve korisnike, ali i opću društvenu zajednicu jer se radi o djeci i odraslima kojima ovaj prostor zaista treba. -rekao je Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta.

Ministrica Murganić: Ovdje smo došli na radne sastanke s ustanovama i udrugama, ali centralni događaj je sigurno potpisivanje dodatka ugovora za projekt koji je započeo još 2005., a koji je izuzetno značajan jer se radi o aktivnostima i programima za skrb o djeci i mladima s teškoćama u razvoju, te uključivanje odraslih s teškoćama u svakodnevnu društvenu zajednicu odraslih. Smatram da su sredstva koja su preostala za uložiti premala u odnosu na korist koju će donijeti i u odnosu na već uloženih preko 50 milijuna kuna. Završetak projekta smatrat ću uspješnim kada on stvarno počne živjeti.

Potpisivanju su prisutvovali i predstavnici budućih korisnika centra: osnovne škole Voštarnica, dječjeg vrtića Latica i udruga koje skrbe o djeci i odraslima s teškoćama u razvoju. U ime tih udruga obratila se Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom: Radujemo se Centru jer ćemo dobiti nešto što je nedostajalo udrugama- povezanost i umreženost koja će omogućiti razmjenu ideja i prepoznavanje onoga što toj djeci doista treba, kao što je početak samostalnog stanovanja za odrasle s teškoćama. To će im omogućiti puno kvalitetniji život, koji svaki mladi čovjek zaslužuje.

Sudjelovala sam u realizaciji ovog projekta od samog početka i bila jako nesretna kad je stao. Kad smo Marija Pletikosa i ja kretale u Zagreb na nove dužnosti, prvo o čemu smo razgovarale i razmišljale bio je ovaj projekt, i evo, sretna sam da smo došli do rješenja- istaknula je Saborska zastupnica Grozdana Perić.
Nakon potpisivanja dodatka Ugovoru, Grad Zadar naručit će izradu cjelovitog troškovnika svih potrebnih radova za završetak građevine i objaviti javni natječaj za izbor izvoditelja radova.
Podsjetimo, Ugovorom je definiran odnos sufinanciranja koji će ostati kao i do sada , Grad Zadar 19%, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 31% i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 50%. Po okončanju radova predviđeno je da će Grad Zadar financirati opremanje vrtića, Ministarstvo znanosti opremit će školu, a treći dio koji se odnosi na socijalnu skrb, gdje će biti ustrojen Centar za pružanje usluga u zajednici, opremit će Ministarstvo za demografiju dok će zajedničke dijelove Centra opremiti sva tri investitora zajedno.

Vezane fotografije

Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama