Dodijeljene stipendije Grada Zadra
Dodijeljene stipendije Grada Zadra
Fotogalerija Galerija
Na Sajmu stipendija gradonačelnik dodijelio ugovore novim stipendistima Grada Zadra.

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru otvoren je Sajam stipendija u organizaciji Grada Zadra i Instituta za razvoj obrazovanja na kojem sudjeluju  izlagači koji dolaze iz čak sedam zemalja Europe i svijeta.

Nakon uvodnog panela o važnosti stipendiranja na kojem su sudjelovali rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican, pročelnik UO za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić i pročelnik UO za društvene djelatnosti Zadarske županije Ivan Šimunić, gradonačelnik Dukić  dodijelio je ugovore novim stipendistima Grada Zadra. Ove godine Grad Zadar dodjeljuje 108  novih stipendija, ukupno 316. Uvedena je i nova kategorija u natječaju, usmjerenu učenicima koji se školuju za strukovna zvanja.  Zadarsko gospodarstvo, ali i čitava zajednica, treba mlade i školovane ljude, ali i oni trebaju motivirajuću sredinu da svoja znanja i vještine razvijaju i primjenjuju.

Gradonačelnik je naglasio: -Iz godine u godinu ova manifestacija dokazuje efikasnost u olakšavanju pristupa visokom obrazovanju za sve naše mlade sugrađane. Stipendije olakšavaju studiranje jer pomažu mladima i njihovim obiteljima u pokrivanju studijskih troškova, a ujedno se studenti stipendijama motiviraju da pristupe svojim obvezama odlučnije i uspješno završe studij. Stipendije su na jedan poseban način i iskazivanje poštovanja i priznanja za njihov trud, rad i uspjeh. Vjerujem kako će ovogodišnje gradske stipendije, malo izdašnije nego prijašnje, povećati sigurnost i odlučnost svakog od vas i olakšati studijske troškove vašim obiteljima.