Dani izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra
Dani izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra

Grad Zadar i ove godine organizira Dane izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola koji će se održati 
1. i 2. lipnja 2015. godine
. Središnja tema su stari obrti i zanati pod motom "I staro i novo".

Grad Zadar organizira Dane izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra pod motom "I staro i novo" koji će se održati u 1. i 2. lipnja 2015. godine. 
Na svečanosti 1. lipnja 2015. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu gradonačelnik Božidar Kalmeta uručit će učenicima i njihovim mentorima koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto pohvalnice, zahvalnice i prigodne poklone. Uz dodjelu nagrada najboljima Zadarski plesni ansambl izvest će predstavu „Kako je Potjeh tražio istinu“. 
U utorak 2. lipnja 2015. godine na ulicama i trgovima Poluotoka od 10 do 12,30 sati škole će se predstaviti pjesmom, plesom, glumom, ali i svim drugim oblicima izražavanja koji se provode kroz školske izvannastavne aktivnosti. Program počinje na Narodnom trgu u 10,00 sati kratkom scenskom igrom učenica OŠ Smiljevac pod mentorstvom učiteljice Jasne Perica. Ove godine u pripremi programa sudjeluju članovi Udruženja obrtnika Zadar, frizeri, krojači, zlatari, fotografi i drugi koji su za učenike osnovnih škola održali radionice i prezentirali svoje obrte. 
Škole će se predstaviti na sljedećim lokacijama: OŠ Stanovi ispred crkve svetog Donata, OŠ Krune Krstića ispred crkve svete Marije, OŠ Petra Preradovića na Kalelargi (ispred Privredne banke), OŠ Š. Kožičića Benje u Ulici Š. Kožićića Benje, OŠ Šime Budinića na Poljani Šime Budinića, OŠ Smiljevac na Narodnom trgu (kod Gradske straže), OŠ Bartula Kašića na Trgu Svete Stošije, OŠ Voštarnica na Kalelargi (ispred trgovine Borovo), OŠ Zadarski otoci na Kalelargi (ispred trgovine DM), Privatna OŠ NOVA kod Nadbiskupske palače.

Vezane fotografije

Dani izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra