Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima
Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta danas je u Maloj vijećnici upriličio tradicionalno božićno primanje za zadarske barkajole kako bi im se zahvalio za njihov rad, trud i trajan doprinos turističkoj promociji grada.

-Kao što Venecija nije Venecija bez svojih gondolijera, tko ni Zadar ne bi bio Zadar bez svojih barkajola, istaknuo je na početku primanja gradonačelnik Kalmeta te najavio prijedlog koji će biti upućen na usvajanje Gradskom vijeću, a koji predviđa postavljanje pontona za hidroavione na "đigu" na ulazu u gradsku luku. - Hidroavinsokom vezom spojit ćemo tako ne samo zadarske otoke već i Pulu i Mali lošinj i vjerujemo da će Vijeće to podržati, najavio je gradonačelnik govoreći o promjenama koje se očekuju u dijelu luke gdje voze barkajloi. 

-Zahvaljujemo gradskim ocima na ovom pozivu. Nadamo se i vjerujemo da ćemo se susretati i dogodine i još mnogo budućih godina, ako ne mi onda naša djeca, kazao je u ime svih barkajola Karlo Sindičić. Zahvaljujemo se i Turističkoj zajednici Grada Zadra koja vodi računa o nama jer mi smo svojevrsni ambasadori turizma jer smo u izravnom kontaktu ne samo s našim građanima nego i s gostima grada. Također, iskoristio bih ovu prigodu da u ime svih svojih kolega svim sugrađanima čestitam Božić i zaželim uspješnu i puno bolju novu 2015. godinu, dodao je. 

Na kraju primanja za sve je brakajole priređeno jedno malo iznenađenje. Naime, Bruna Supičić i Vladi Šimićev iz društva Puntamičana donijeli su barkajolima i gradonačelniku prigodne božićne darove.

- Donijeli smo vam lanterne koje je sam napravio gospodin Šimićev da vas vode i da vam pokazuju put u teškim vremenima. Svaki dan molimo Boga za vas i želimo vam svega dobroga u poslu, naglasila je gospođa Supičić u ime društva Puntamičana dodajući da za barkajole pišu i pjesmu. Gradonačelniku je darovala zelenu lanternu "budući da gradonačelnik uvijek ima prolaz kod nas", dodala je. 

Vezane fotografije

Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima Barkajoli zaželjeli sretan Božić i Novu 2015. gradonačelniku i svim sugrađanima