Na današnjoj, 29. sjednici Gradskog vijeća Zadra, nakon što je zbog nespojivosti istodobnog obnašanja dužnosti ministra u Vladi RH i gradonačelnika Grada Zadra, potonje dužnosti razriješen Božidar Kalmeta, na mjesto gradonačelnice Zadra izabrana je Ana Lovrin.
Na današnjoj, 29. sjednici Gradskog vijeća Zadra, nakon što je zbog nespojivosti istodobnog obnašanja dužnosti ministra u Vladi RH i gradonačelnika Grada Zadra, potonje dužnosti razriješen Božidar Kalmeta, na mjesto gradonačelnice Zadra izabrana je Ana Lovrin. Za zamjenika gradonačelnice izabran je dr. Živko Kolega.

Dok će Ana Lovrin ovu dužnost obnašati u radnom odnosu s punim radnim vremenom, njen će zamjenik svoju dužnost obnašati sa zasnivanjem radnog odnosa s pola radnog vremena.

Prigodnim govorom od vijećnika, članova Gradskog poglavarstva, pročelnika i kolega, oprostio se bivši gradonačelnik Kalmeta, istaknuvši kako ce u sklopu funkcije koju sada obnaša u izvršnoj vlasti zasigurno nastaviti voditi računa o projektima Zadra i Zadarske županije, dok je novoizabrana gradonačelnica Lovrin naglasila kako ce nastaviti voditi ovaj grad putem boljitka, a na dobrobit gradana Zadra.

Inače, sjednici Vijeća nazočili su i saborski zastupnici Željko Kurtov, Šime Prtenjača i Marija Brnadić te državni tajnik za razvitak Zdravko Livaković, bivši član zadarskog Poglavarstva zadužen za graditeljstvo i zaštitu okoliša, na čije je mjesto danas imenovana dipl.ing. građevine Marija Pavlović.

Gradsko vijeće danas je također usvojilo prijedlog odluke o dodjeli koncesije za obradu komunalnog otpada primjenom tehnologije mehaničko-biološke obrade u Gradu Zadru prema kojoj se koncesija dodjeljuje Trgovačkom društvu «Montmontaža» iz Zagreba.

Povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja za dodjelu spomenute koncesije, razmatrajući sve pristigle ponude, utvrdilo je, naime, da jedino ponuda «Montmontaže» ispunjava uvjete tražene natječajem.

To Društvo nudi iznos godišnje naknade za svih 15 godina koliko traje dodijeljena koncesija od 10.000,00 kuna, plus 5 posto dobiti ostvarene obavljanjem djelatnosti obrade komunalnog otpada u Zadru. Prema prihvacenoj ponudi «Montmontaže», cijena po toni dovezenog otpada za aktivnost zbrinjavanja otpada iznosi 60,42 EUR-a bez PDV-a.

Uskoro bi tako trebala započeti izgradnja tog pogona, sjeverno od Zone Male privrede na Novom Bokanjcu.

Posljednjom točkom Dnevnog reda današnje sjednice Vijeće imenovani su doktori medicine za poslove mrtvozornika na području grada Zadra.