Advent u Zadru
Advent u Zadru
Fotogalerija Galerija
FOTOGALERIJA - Spektakularno otvorenje, koncerti, dječje radionice, klizališe...

U samom gradu više ljudi nego u srce ljetne sezone, a na krcatom Trgu Petra Zoranića milijuni svjetlosnih iskrica s Kapetanove kule, snijeg, laserski show i zabava sa središnje bine od popodnevnih sati s dječjim programom i „Rockatansky bandom“! Drugo izdanje „Adventa u Zadru“ već je prvog dana nadmašilo prošlogodišnju manifestaciju, a iznenađenje večeri došlo na kraju programa kada se svjetlosna čarolija s tematikom božićnog ugođaja smjenjivala na konturama drevnog Donata.

U novom svjetlosnom ruhu Donat je građanima pružio potpuno novi doživljaj, pogotovo zadarskim mališanima koji su s roditeljima došli uživati u svjetlosnoj igri!

Sve je od popodnevnih sati išlo po planu: zadarska djeca uz pomoć popularnog Tota i podršku svojih roditelja izvela su neke od najpopularnijih božićnih pjesama, a potom je na svečanosti otvorenja HTV-ov voditelj Frano Ridjan pokazao raskošan voditeljsko-zabavljački talent. Sviralo se, pjevalo, zabavljalo i šetalo punom Kalelargom uz „Zimske vrtove“.  Svi su bili pozvani na đir, druženje i uživanje i svi su došli. Nikad ovako svečano i zabavno, a čarobnom ugođaju Trga Petra Zoranića nisu odoljeli ni mladenci koji su na radost i uz podršku Zadrana zaplesali, poljubili se, i potom otišli zaželjevši jedno drugom ono što zaljubljeni nose u srcu.

Ivan Zak: Zadar je bajkovit, jedan od najljepših gradova

Među Zadranima na svečanosti otvorenja „Adventa u Zadru“ i jedno poznato lice – pjevač Ivan Zak. Do njegovog novogodišnjeg nastupa ostalo je još dosta vremena, ali popularni pop pjevač došao je ispipati bilo i atmosferu adventskog Zadra.

„Krasno! Zadar zaista izgleda bajkovito, a atmosfera je prava predblagdanska uz blagdanski šušur.Ipak je Zadar jedan od naših najljepših gradova, pa mi je čast što sam bio na otvorenju Adventa u Zadru“, kazao zagrebački pjevač iza kojega su četiri studijska albuma, tri više nego uspješna singla te višemilijunski pregledi na You Tube kanalu. Djelić popularnosti podijelio je na Zoranićevom trgu okružen brojnim novinarskim ekipama i ljubiteljima njegove glazbene poetike.

„Lijepo je prošetati se ovim lijepim gradom, sviđa mi se i atmosfera na ovom trgu, a najviše od svega radujem se druženju s fanovima na Silvestrovo“, kaže Zak najavljujući novogodišnji koncert u Zadru koji je ionako već bio u planu za dvoransku turneju po Hrvatskoj.

Koncert Nene Belana

U subotu, 3. prosinca, na krcatom Trgu Petra Zoranića na svoje su došli svi ljubitelji neuništivog kantautora Nene Belana koji je po tko zna koji put održao sjajan koncert! Pored prepoznatljivog Belanovog zvuka, Zadrani su uživali i u gastro ponudi na kućicama na kojima je bilo svega: fritula, slatkiša, kobasica, kuhanog vina, čaja s rumom, kave …

Opet su u điru punom Kalelargom šetača, roditelja s djecom i mladih bili i „Zimski vrtovi“, kao i popularno klizalište na poznatoj lokaciji ispred Foruma...

 

 

 

Vezane fotografije

Advent u Zadru Advent u Zadru Advent u Zadru Advent u Zadru Advent u Zadru Advent u Zadru Advent u Zadru Advent u Zadru Advent u Zadru Advent u Zadru