Advent u Zadru
Advent u Zadru
Najavljen ovogodišnji Advent u Zadru, traje od 24. studenog do 2. siječnja.

U prostorijama Turističko informativnog centra najavljen je četvrti zadarski Advent,  najbogatiji do sada. Osim već uhodanih lokacija -Trg 5 bunara, Trg Petra Zoranića- proširit će se i na  Forum i  Višnjik, gdje će se 24. studenog otvoriti natkriveno klizalište veličine  600 metara kvadratnih, a koje će nakon tromjesečnog perioda klizanja postati  rolalište u ostatku godine, kako je najavio direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović.
Gradonačelnik Branko Dukić poručio je kako se Advent promaknuo u važan dio zadarske turističke ponude, koji se pokazao po mjeri našeg grada, građana i posjetitelja. S obzirom na izbor Zadra kao top destinacije gradova u 2019. po izboru Lonely Planeta, očekujemo ih još i više. 

TZ Zadar najavio je bogat zabavni program od ponedjeljka do nedjelje, s udarnim danima vikendom. Očekuje nas niz koncerata zadarskih izvođača, predstave, zborovi, komičari, ples, te veći koncerti u dane vikenda.
Gospodarska komora najavila je da se sajam autohtonih proizvoda "Naši mali gušti" seli na Forum, te će se od 12. prosinca moći uživati u domaćim proizvodima i degustacijama oko 70 izlagača iz cijele Hrvatske.

Gradska Tržnica Zadar pokrenula je javni natječaj za zakup 25 ugostiteljskih kućica koje će biti smještene na Trgu Petra Zoranića i Trgu 5 bunara, s ugostiteljskim i trgovačkim sadržajima.
I zadarski ugostitelji su se i ove godine priključili manifestaciji, pa će brojni restorani sudjelovati u  akciji "Đir po gradu" - za 75 kuna nudit će se jela u tri slijeda.
Detaljniji raspored i program objavit će Turistička zajednica kada budu utvrđeni datumi svih događanja.