Na današnjoj, 37. sjednici Gradskog vijeća, usvojena je odluka o uvjetima i mjerilima za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada, tzv. socijalnih stanova, no prije nego je započela rasprava i usvajanje prijedloga, održan je Aktualni sat…

Na današnjoj, 37. sjednici Gradskog vijeća, usvojena je odluka o uvjetima i mjerilima za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada, tzv. socijalnih stanova, no prije nego je započela rasprava i usvajanje prijedloga, održan je Aktualni sat…

Vijećnik Sikirić upozorio je na zauzimanje javne površine na gradilištu nedaleko Autobusnog kolodvora, dok je vijećnik Vlahović predložio da Grad Zadar, zajedno s nadležnim službama, razmotri mogućnost izgradnje kružnih tokova na pojedinim raskrižjima. Kako je odgovoreno, Poglavarstvu je pristigla revidirana Prometna studija koja će vrlo brzo biti i verificirana, a kojom je predviđen upravo znatan broj kružnih tokova u gradu.

Na pitanje vijećnice Šoša zbog čega stanovi zgrade POS-a na Bilom brigu još nisu useljeni, premda je izgradnja zgrade dovršena još u listopadu prošle godine, gradonačelnica Lovrin je odgovorila kako je Grad Zadar i prije ugovorenog roka izvršio svoj dio obveza, dakle dovršio komunalno opremanje, no Ured državne uprave u Zadarskoj županiji je imao problema oko izvršavanja tehničkog prijema zgrade, što je konačno obavljeno ovih dana.

S obzirom na medijske najave kašnjenja s početkom izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada, navodno zbog problema s uknjižbom Grada u zemljišnim knjigama nad zemljištem koje je određeno kao lokacija za postrojenje, vijećnicu Šarić zanimalo je koliko su realne najave kašnjenja. Uzvrativši kako će zatražiti pismeno izvješće investitora postrojenja, gradonačelnica je dodala kako nema službenih najava kašnjenja, no da navedeno zemljište doista još uvijek u zemljišnim knjigama nije upisano na Grad.

Kazavši kako je pred kraj ovog saziva Gradskog vijeća želio ostaviti neki materijalni trag, vijećnik Bogdanić, inače inženjer gradevine, poklonio je Gradu skicu prijedloga rješenja prometa, odnosno uvođenja kružnih tokova na području DPU bivšeg TIZ-a.

Aktualni sat, pitanjem o roku dovršetka rekonstrukcije Male vijećnice i vraćanja slike generala Gotovine u te prostore, zaključio je predsjednik Vijeća Davor Arasa. Kako je odgovorila Ana Lovrin, dovršen je idejni nacrt, a u tijeku je postupak male nabave za izvođača radova i nužni materijal za opremanje Vijećnice. Prema njenoj procjeni, Male vijećnice će biti dovršena za mjesec i pol dana.

U nastavku sjednice, pored već spomenute odluke vezane za tzv. socijalne stanove, vijećnici su prihvatili i dopunu Odluke o korištenju javnih površina prema kojoj na području stare gradske jezgre nije dozvoljeno postavljati plastične stolove i stolice, a usvojene su i izmjene i dopune Odluke o naknadama za korištenje javnih površina.

Vijeće je, također, nakon provedenog javnog natječaja, odlučilo i o povjeravanju poslova održavanja nerazvrstanih cesta, potom kamenoklesarskih i građevinsko-obrtničkih radova na održavanju javnih prometnih površina kao i poslova obvezatne preventivne dezinsekcije i deratizacije na području Grada