Pilot projekt "E-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"
Pilot projekt "E-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"

Osnovne škole Grada Zadra prijavljuju se na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u pilot projektu "E-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet objavila je Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u pilot projektu "E-Škole: uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola". Cilj pilot projekta je podizanje razine digitalne zrelosti hrvatskih škola kroz razvoj digitalnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja, razvoj digitalnih sadržaja, opremanje škola informacijsko-komunikacijskom opremom, provedbu infrastrukturnih radova potrebnih za pristup internetu. Pilot projekt provodit će se od 2015. do 2017. godine u 140 osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Za vrijeme pilot projekta uključene škole imat će mogućnosti  provjeriti organizacijske, tehnološke i obazovne pretpostavke uvođenja IKT u obrazovne procese, te prilagoditi načine učenja i poučavanja novom informatiziranom okruženju. Također imat će mogućnost nove suvremene metode i alate primijeniti u nastavi i lakše pratiti napredovanje učenika.

Kao dio dokumentacije kojom škole iskazuju svoj interes za sudjelovanje u pilot projektu, potrebno je pismo potpore osnivača. S obzirom da su sve škole na području Grada Zadra zainteresirane, Grad Zadar je pismom namjere dao potporu školama za sudjelovanje u ovom projektu. Popis odabranih škola bit će objavljen na službenim stranicama CARNet-a 20. veljače 2015. godine.