Grad Zadar organizira Dane izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola koji će se održati 16. svibnja 2013. godine pod motom Baštinom do budućnosti.

Program će se odvijati na ulicama i trgovima Poluotoka od 10,00 do 12,30 sati, a škole će se predstaviti pjesmom, plesom, glumom, ali i svim drugim oblicima izražavanja koje se provode kroz školske izvannastavne aktivnosti.

S obzirom da je ove godine središnja tema hrvatska kulturna baština i raznolikost obuhvaćena tim pojmom, učenici osnovnih škola Grada Zadra bit će odjeveni u narodne nošnje iz svih dijelova Republike Hrvatske te će u povorci od Narodnog trga do Poljane Ivana Pavla II. prošetati Kalelargom.

Povorka učenika odjevenih u narodne nošnje kreće s Narodnog trga u 9,50 prema Poljani Ivana Pavla II., a u 10,00 slijedi zajedničko okupljanje na zdencu i predstavljanje nošnji. Nakon prigodnog programa, učenici će obići ulice i trgove našega Grada na kojima će biti smještene škole.

Škole će se predstaviti na sljedećim lokacijama: OŠ Stanovi ispred crkve svetog Donata, OŠ Krune Krstića ispred crkve svete Marije, OŠ Petra Preradovića na Kalelargi, OŠ Š. Kožičića Benje u Ulici Š. Kožićića Benje, OŠ Šime Budinića na Poljani Šime Budinića, OŠ Smiljevac na Narodnom trgu (kod Gradske straže), OŠ Bartula Kašića na Trgu Svete Stošije, OŠ Voštarnica na Forumu (nasuprot Arheološkog muzeja), OŠ Zadarski otoci na Kalelargi (nasuprot Arheološkog muzeja).