Dani izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra
Dani izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra

U utorak 3. lipnja 2014. godine na ulicama i trgovima Poluotoka od 10 do 12,30 sati škole će se predstaviti pjesmom, plesom, glumom, ali i svim drugim oblicima izražavanja koje se provode kroz školske izvannastavne aktivnost.

Program počinje zajedničkim okupljanjem učenika i nastavnika svih škola i predstavljanjem kamene instalacije „Hrvatska ptica“ na Forumu u 10 sati . U izradi instalacije sudjeluje Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine i otoka Paga Suhozid iz Kolana. Likovno rješenje “Hrvatske ptice” pripremio je Igor Gluić, a u realizaciji sudjeluju učenice 3. razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Lucija Jelić i Fani Gluić. U tehničkoj pripremi instalacije sudjeluje Klesarstvo Katuša d.o.o.
Škole će se predstaviti na sljedećim lokacijama: OŠ Stanovi ispred crkve svetog Donata, OŠ Krune Krstića ispred crkve svete Marije, OŠ Petra Preradovića na Kalelargi (ispred Privredne banke), OŠ Š. Kožičića Benje u Ulici Š. Kožićića Benje, OŠ Šime Budinića na Poljani Šime Budinića, OŠ Smiljevac na Narodnom trgu (kod Gradske straže), OŠ Bartula Kašića na Trgu Svete Stošije, OŠ Voštarnica na Kalelargi (ispred trgovine Borovo), OŠ Zadarski otoci na Kalelargi (ispred trgovine DM), Privatna OŠ NOVA kod Nadbiskupske palače.