Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra
Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra

U sklopu Dana izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola  pod motom Baštinom do budućnosti 11. lipnja 2013. godine organizirana je povorka učenika u narodnim nošnjama.

Povorka učenika odjevenih u narodne nošnje prošetala je ulicama i trgovima Grada, s Narodnog trga do Poljane Ivana Pavla II. Na zdencu su predstavljeni učenici i nošnje i kraj iz kojeg dolaze. U pripremi povorke učenika u narodnim nošnjama sudjeluje Posudionica i radionica narodnih nošnji iz Zagreba, ustanova specijalizirana za prikupljanje, iznajmljivanje, izradu, stručnu zaštitu, te folklornu, scensku primjenu narodnih nošnji, folklornih kostima i tradicijskih tekstilnih predmeta..

Vezane fotografije

Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra Učenici u narodnim nošnjama na ulicama i trgovima Grada Zadra