Tour of Croatia: Nakon trećeg mjesta na otvaranju, Grosuu etapna pobjeda
Tour of Croatia: Nakon trećeg mjesta na otvaranju, Grosuu etapna pobjeda
Fotogalerija Galerija
Gradonačelnik Grada Zadra uručio nagradu pobjedniku druge etape Tour of Croatia.

Rumunjski biciklist Nippo – Vini Fantinija Eduard Michael Grosu pobjednik je druge etape Toura of Croatia, vožene u srijedu od Karlovca do Zadra u dužini od 234,5 kilometra, nakon što je najbolje odradio sprintersku završnicu u središtu Zadra. U uzbudljivom je finišu Rumunj iz profesionalne kontinentalne momčadi do najvažnije pobjede u karijeri stigao nadmašivši sprinterske specijaliste iz Trek-Segafreda i Astana Pro Teama, dvaju jačih, World Tour timova – Giacoma Nizzola i Riccarda Minalija. Pobjedničko vrijeme vodećeg trojca iznosilo je 5 sati 38 minuta i 11 sekundi.

Među petoricom koji su zakasnili četiri sekunde na šestom je mjestu utrku završio najbolje plasirani Hrvat - Josip Rumac iz Meridiana Kamen Teama. U ukupnom je poretku Grosu, koji je na prvoj etapi također izborio postolje zauzevši treće mjesto, vodeći s osam sekundi prednosti pred Nizzolom i deset pred Minalijem.

„Početak etape bio je neuobičajen jer smo od početka imali dosta jak vjetar. Nakon drugog brdskog cilja organizatori su zbog jakog vjetra neutralizirali utrku. Nakon ponovnog puštanja utrke jedan vozač, Koning Peter, imao je dvije minute prednosti ispred nas, ali zbog vjetra u leđa peloton je imao jako veliku brzinu i uhvatili smo ga prije nego su počeli posljednji krugovi u centru Zadra. Krug koji se vozi po Zadru mi je bio jako dobro poznat od prošle godine. Znam da je tehnički veoma zahtjevan što meni jako odgovara kao vozaču. Napao sam u posljednjih 800 m i uspio pobijediti“, izjavio je Grosu nakon pobjede.

Treća etapa Toura of Croatia u četvrtak se vozi od Trogira do Sv. Jure na Biokovu. Biciklisti će se od nulte nadmorske visine do 1800 metara uspinjati u strmoj dionici dugoj 134 kilometra.

Utrku će svakodnevno prenosi Hrvatska radiotelevizija s ukupno 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo. 

Tour of Croatia podršku je dobio od institucionalnih partnera i sponzora pa utrka ima Visoko pokroviteljstvo Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Središnji državni ured za šport, Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa. Od ostalih partnera i sponzora ističu se HEP, EnergyPlus, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, NP Plitvička jezera, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Karlovačko, Škoda, Jamnica Pro Sport, Pipi, Valamar Hotels & Resorts, Maslinica Hotels & Resorts, Nalini, Vipnet, Uniline, Sixt, Croz, Vina Puhelek Purek, Europlakat, Sportske novosti kao medijski partner.

Vezane fotografije

Tour of Croatia: Nakon trećeg mjesta na otvaranju, Grosuu etapna pobjeda Tour of Croatia: Nakon trećeg mjesta na otvaranju, Grosuu etapna pobjeda Tour of Croatia: Nakon trećeg mjesta na otvaranju, Grosuu etapna pobjeda Tour of Croatia: Nakon trećeg mjesta na otvaranju, Grosuu etapna pobjeda Tour of Croatia: Nakon trećeg mjesta na otvaranju, Grosuu etapna pobjeda