Započeo projekt CODE
CODE-unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području.

Grad Zadar, kao vodeći partner u projektu CODE koji je odobren u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., održao je danas početnu konferenciju istoimenog projekta u prostorijama Europskog centra za međusektorsku suradnju - IMPACT.

 Glavni cilj prekograničnog projekta CODE je unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.

 Projektom je predviđeno osnaživanje potpornih institucija te razvoj i implementacija novog mentorskog programa za poduzetnike. Isto tako, planira se uspostava modela suradnje privatnog i javnog sektora radi pokretanja i razvoja IT klastera, provedba različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora, odnosno pokretanje zajedničkog radnog (coworking) prostora u gradovima partnerima.

 Vodeći partner na projektu je Grad Zadar, a među ostale projektne partnere ubrajaju se Agencija za razvoj Zadarske županije – ZADRA NOVA (Zadar), Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA (Mostar), BIT Centar (Tuzla) i Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS (Nikšić).

Početnu konferenciju otvorio je uvodnim govorom zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Ante Babić, izrazivši osobito zadovoljstvo pokretanjem ovog projekta i inicijative koja ima za cilj osnaživanje poduzetničkog okruženja u Zadru i ostalim partnerskim gradovima te je pozdravio uspostavljenu prekograničnu suradnju, izrazivši vjeru u buduće jednako uspješne projekte. U nastavku konferencije predstavljeni su projektni partneri koji su za potrebe konferencije i projektnog sastanka stigli iz Mostara, Tuzle i Nikšića. Voditelj projekta i predstavnik Grada Zadra iz Upravnog odjela za EU fondove, g. Josip Milić prezentirao je projektne ciljeve i aktivnosti te očekivane rezultate, dok je doc.dr.sc. Ljiljana Zekanović - Korona (Sveučilište u Zadru) prezentirala mogućnosti sinergije i povezivanja projektnih aktivnosti s  novoosnovanim studijem informacijskih tehnologija na Sveučilišta u Zadru. Konferencija je završena obilaskom budućeg CODE HUB coworking prostora.

Provedba projekta će trajati do 31.12.2019. godine.
Ukupni proračun projekta (EUR) je 883.555,54, dok je programsko sufinanciranje (EUR) 751.022,20.

 

Vezane fotografije