Otvorenje izložbe "Fantastična tuna"
Otvorenje izložbe "Fantastična tuna"
Fotogalerija Galerija
U povodu otvorenja četvrtog po redu "Tuna, sushi & wine festivala".

U Kneževoj palači danas je svečano otvorena izložba fotografija „Fantastična tuna“, autora Marija Kučere. Ovom izložbom ujedno je otvoren i četvrti po redu „Tuna, sushi & wine“ festival. Otvorenju su nazočili gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, japanski veleposlanik u RH, NJ.E. Keiji Takiguchi, župan Zadarske županije, Božidar Longin te kao gost ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić kao i brojni uzvanici i gosti.

Gradonačelnik Dukić u svom je pozdravnom obraćanju naglasio kako  je tuna gospodarski povezala Hrvatsku, odnosno Zadar i Japan, te da naše i japanske tvrtke već godinama uspješno surađuju.

- Ta suradnja bila je poticaj za puno širu razmjenu iskustava – gastronomsku, kulturnu, tradicijsku, a u cilju zbližavanja dvaju udaljenih država, kazao je gradonačelnik istaknuvši turističku dimenziju ovog festivala koji je obogatio našu cjelogodišnju turističku ponudu nudeći posjetiteljima jedinstvenu manifestaciju.

Gradonačelnik Dukić  izrazio je zadovoljstvo što se festival dalje razvija i što je ove godine program još bogatiji i traje deset dana.

- Tuna, Sushi i Wine Festival izvrstan je način za gastronomsku prezentaciju Zadra i zadarskog kraja, ali i naše kulture i tradicije u jedinstvenom spoju s japanskim prijateljima, zaključio je gradonačelnik Dukić i pozvao sve da provedu ugodne trenutke u danima festivala koji slijede.

Veleposlanik Japana Takiguchi naglasio je kako se ove godine  obilježava 25-ta obljetnica od uspostave diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Tim povodom japansko veleposlanstvo priprema brojne događaje na kojima će biti predstavljena japanska kultura, tradicija i način življenja te je pozvao građane da sudjeluju u manifestacijama i na taj se način upoznaju s ovom zemljom Dalekog istoka.

Vezane fotografije

Otvorenje izložbe "Fantastična tuna" Otvorenje izložbe "Fantastična tuna" Otvorenje izložbe "Fantastična tuna" Otvorenje izložbe "Fantastična tuna" Otvorenje izložbe "Fantastična tuna" Otvorenje izložbe "Fantastična tuna" Otvorenje izložbe "Fantastična tuna" Otvorenje izložbe "Fantastična tuna" Otvorenje izložbe "Fantastična tuna"