Liburnija nabavlja nove autobuse
Liburnija nabavlja nove autobuse
25 novih autobusa nabavit će se sufinanciranjem iz EU fondova.

Zadarska komunalna tvrtka Liburnija nabavlja nove autobuse. Planirana je kupnja ukupno 25 autobusa, vrijednih gotovo 45 milijuna kuna. Malo više od 30 milijuna su bespovratna sredstva iz EU fondova, a 5,4 milijuna kuna je iz državnog proračuna, sve u sklopu projekta "Nabava novih autobusa za Liburniju d.o.o.". Riječ je o vozilima s niskom emisijom CO2 i prilagođenim osobama s invaliditetom. Nabava autobusa podijeljena je u tri ugovora (6 gradskih niskopodnih autobusa, 8 prigradskih autobusa s podiznom rampom za osobe u invalidskim kolicima i 11 prigradskih autobusa bez rampe, ali prilagođena za putnike sa smanjenom pokretljivošću), a projekt traje do lipnja 2020.

Cilj je ovog projekta povećati kvalitetu usluge javnog prijevoza građanima na području grada Zadra i okolnih naselja kroz povećanje udobnosti i dostupnosti javnog prijevoza, smanjnje emisije CO2, povećanja sigurnosti u javnom prijevozu te smanjenih troškova održavanja.

U ime Grada Zadra nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika Ante Babić, koji je istaknuo važnost gradskog prijevoza za Grad i nastojanje da se on stalno unaprjeđuje.

 

Vezane fotografije

Liburnija nabavlja nove autobuse Liburnija nabavlja nove autobuse Liburnija nabavlja nove autobuse Liburnija nabavlja nove autobuse