Cvijet Zadra 16. - 19. travnja
Cvijet Zadra 16. - 19. travnja

Tvrtka Nasadi će u periodu od 16. do 19. travnja organizirati vrtnu izložbu cijeća na zadarskoj Rivi. Poslani su pozivi tvrtkama diljem Hrvatske koje se bave hortikulturom da u tom periodu dođu i urede jednu od 22 cvjetne gredice na Rivi na nov i inventivan način. Nakon izložbe, gredice će ostati takve tijekom cijele sezone. Osim hortikulturnog uređenja, bit će organiziran i zabavni program, štandovi za prodaju sadnica te radionice za djecu i odrasle vezane uz cvijeće i ekologiju.

Na ideju za organizaciju ove izložbe došli smo prilikom nastupa na drugim izložbama jer smo željeli da se nešto slično organizira u Zadru. Predispozicije imamo, a ništa sličnoga ne postoji u cijeloj Dalmaciji. Izložba će doprinijeti i turističkoj promociji Zadra, jer će u predsezoni ponuditi nešto novo, inventivnije i drugačije u hortikulturnom uređenju.- istaknuo je direktor Nasada, Lenko Ugrinić.

Očekuje se velik odaziv, već je 19 tvrtki potvrdilo sudjelovanje, a bit će ih još. Ovo je način i da naši građani vide nove trendove u hortikulturnom uređenju i da dobiju ideje za uređenje svojih okućnica. Riva je idealno  mjesto za to jer je osunčana i ima gredice raznih veličina, od 30 do 120 m2, koje će biti uređene na najrazličitije načine. Osim same izložbe cvijeća, u suradnji sa Sveučilištem, organizirat će se i niz predavanja o trendovima u hortikulutri i vrtlarstvu, namijenjenih široj publici, ne samo struci. Bit će i dječjih kreativnih radionica s temama zaštite okoliša i sadnje cvijeća, a i onih za odrasle o aranžiranju cvijeća, košara, šešira i slično. Tijekom trajanja izložbe Nasadi će ponuditi stručno vodstvo za građane kroz dva gradska perivoja, Vladimira Nazora i kraljice Jelene.

Na ukupno 1300 m2 posadit će se preko 25 000 komada cvijeća, a Nasadi će postaviti posebnu cvjetnu instalaciju, koja će biti iznenađenje građanima. 
Pozivamo sve građane da dođu na izložbu, zabave se i upoznaju s novostima u hortikulturnom uređenju- istaknule su voditeljica projekta Dora Maštrović Pavičić, voditeljica hortikulture Mirna Petricioli i stručna voditeljica hortikulture Zrinka Prusac.

Vezane fotografije

Cvijet Zadra 16. - 19. travnja Cvijet Zadra 16. - 19. travnja