ZAVRŠETAK UPISA I POČETKU RADA BESPLATNE UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLU
 ZAVRŠETAK UPISA I POČETKU RADA BESPLATNE UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLU

Završeni su upisi u program Univerzalne sportske škole za sportsku godinu 2023./2024. Škola kreće s radom 9. listopada 2023. u sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II i u sportskim dvoranama Sportskog centra Ravnice. 

 Ovaj program besplatne univerzalne sportske škole za djecu čiji roditelji ostvaruju pravo na doplatak za djecu jedan je od proračunskih prijedloga NL Enia Meštrovića,  a dodatno je proširen za ostalu djecu predškolskog i školskog uzrasta koja nisu uključena u sportske aktivnosti kroz rad sportskih klubova ili društava. 

 Sukladno pristiglim prijavama, za ukupno 187 djece, rad je organiziran u skupinama za dob od 4 do 6 godina (111 polaznika); od 7 do 9 godina (58 polaznika) i od 10 do 12 godina (18 polaznika).

 Za potrebe rada s djecom angažirana su tri trenera koji će provoditi treninge kroz rad u 4 skupine od 4 do 6 godina i tri skupine od 7 do 12 godina. Treninzi su svakog radnog dana od 16 do 18 sati, srijedom od 10 do 11 sati i subotom od 9 do 12 sati.

 Cilj programa Univerzalne sportske škole je uključivanje što većeg broja najmlađih u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova.