Zamjenica gradonačelnika gđa. Ana Lovrin primila je u Maloj vijećnici Grada Zadra skupinu uglednih američkih kardiologa i poznatih profesora na tamošnjim medicinskim fakultetima, a povodom održavanja trodnevnog Međunarodnog simpozija kardiologa i kardiokirurga u Zadru. Ana Lovrin u četvrtak je primila i predsjednika njemačke Zaklade Hanns Seidel dr. Alfreda Bayera, koji je u sklopu svog posjeta Hrvatskoj posjetio Zadar
Zamjenica gradonačelnika gđa. Ana Lovrin primila je u Maloj vijećnici Grada Zadra skupinu uglednih američkih kardiologa i poznatih profesora na tamošnjim medicinskim fakultetima, a povodom održavanja trodnevnog Međunarodnog simpozija kardiologa i kardiokirurga u Zadru. Riječ je o simpoziju koji je zapravo nastavak vrlo dobre dugogodišnje suradnje Opće bolnice Zadar s liječnicima u Americi.

Američke je liječnike predvodio kardiokirurg dr. Freidoon Ghazi, dobitnik Grba Grada Zadra prije nekoliko godina za izvrsnu suradnju sa zadarskim kardiolozima, na čelu s prof.dr. Albinom Jovićem, te velikodušnu pomoć Općoj bolnici u Zadru.
Kao liječnici domaćini, na primanju u Vijećnici bili su dr. Jović te ravnatelj zadarske Bolnice dr. Zvonimir Vrančić.

Istaknuvši kako je Zadar, prema tvrdnjama mnogih, drugi centar kardiologije u Hrvatskoj, zamjenica gradonačelnika Ana Lovrin izrazila je želju da ovi ugledni liječnici i profesori jednoga dana drže predavanja iz svog područja djelovanja i na Sveučilištu u Zadru, kao što to redovito čine na brojnim američkim sveučilištima.

Izrazivši nadu da će se ova kvalitetna suradnja nastaviti s ciljem daljnjeg unapređenja zadarske kardiologije, američki su liječnici kazali kako će za nekoliko mjeseci zadarskom Odjelu karidologije donirati vrijedan i skupocjen aparat koji će našim liječnicima i pacijentima biti od velike pomoći.
Zahvalivši se na ugodnom boravku u Zadru i samom prijemu, američki su kardiolozi upisali niz lijepih riječi u knjigu dojmova Grada Zadra.

Zamjenica gradonačelnika u četvrtak je primila i predsjednika njemačke Zaklade Hanns Seidel dr. Alfreda Bayera sa suprugom, koji je u sklopu svog boravka u Hrvatskoj posjetio Zadar.
Riječ je o Zakladi čiji su osnovni ciljevi promicanje demokracije i potpuno ujedinjenje Europe, a s kojom Zadar već dugi niz godina održava suradnju.

U pratnji dr. Bayera bili i predstavnik Zaklade za Mađarsku i Hrvatsku g. Hanns-Friedrich Freiherr von Solemacher te voditeljica Ureda u Zagrebu gđa. Aleksandra Markić Boban.

Pojasnivši kako i Grad Zadar ima ciljeve vrlo bliske ciljevima Zaklade, zamjenica Ana Lovrin upoznala je goste s poviješću i bogatom kulturnom baštinom Zadra, ali i s njegovim ubrzanim gospodarskim razvojem i sveukupnim prosperitetom.

Kazavši kako Bavarsku i Hrvatsku povezuje poštivanje ljudskih prava, ljubav prema bližnjima i osjećaj zajedništva, dr. Alfred Bayer izrazio je nadu u skori ponovni susret te se zahvalio na srdačnom prijemu u Gradskoj vijećnici.