Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije
Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije
Najbolji u sportu u 2020.godini.

Ispred dvorane "Krešimir Ćosić" na Višnjiku upriličena je tradicionalna dodjela nagrada najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije koju već dugi niz godina organizira Zadarski list. Kao i svake godine dodjeli je prisustvovao gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je Zadarskom listu koji ovim nagradama podsjeća ne samo na iznimne rezultate i dosege naših sportaša,  nego i na važnost bavljenja sportom u razvoju čitave zajednice:

- Protekla godina bila je izazovna za čitav svijet i svakog pojedinca, a što tek reći za sportaše koji su ostali uskraćeni za Olimpijske igre, a svakodnevno i za ono što ih najviše raduje – pratnju i podršku nas navijača. Unatoč svemu tome, ostali su odlučni u svom profesionalizmu, a sportski duh grada Zadrani su potvrdili i u vrijeme lockdowna aktivno provodeći slobodno vrijeme u sportu i rekreaciji na otvorenom, kazao je Dukić i podsjetio na ulaganja Grada Zadra u sportsku infrastukturu. Među ostalim je kazao kako je dovršen teniski centar na Višnjiku, na tamošnjem stadionu i igralištu NK Arbanasi obnovljeni su nogometni travnjaci,  Veslački dom je također obnovljen, uređeno je više kvartovskih sportskih igrališta i drugo. 

 - Ove smo godine nositelj titule „Europski grad sporta“, a ovisno o epidemiološkim uvjetima, to ćemo potvrditi i nizom međunarodnih sportskih događanja. Uostalom, dosadašnja domaćinstva prestižnih svjetskih sportskih manifestacija dokazala su koliko je sport važan i za promidžbu našeg grada i turizam, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik.

Gradonačelnik Dukić uručio je nagradu najboljem sportašu Zadarske županije za 2020. koja je ovoga puta pripala šahistu, Saši Martinoviću i ujedno čestitao svim ostalim laureatima na osvojim nagradama.

Sportaš: Saša Martinović, šah, Luka Modrić, nogomet, Dominik Mavra, košarkaš.

Sportašica: Veronika Šokota, Paola Borović, atletika i Maja Perinović biciklizam.

Momčad Šime i Mihovil Fantela, jedriličari, Košarkaški klub Zadar, OK Zadar.

Ekipa: E.Ninčević/M. de Micheli Vitturi, jedrenje, Futsal Super Chicks, mali nogomet, Neola Petešić/Maris Bašić, jedriličarke.

Nada: Matea Čerina, AŠK Benkovac, Niko Nevešćanin, skokovi u vodu, Duje Brala, košarka.

Trofej Zadarski: Vladimir Gašpar, Mihovil Ninčević plivanje, Joško Klarin plivanje.

Glas Zadra: Sara Ivandić, nogomet, Luka Buljat , odbojka, Matej Nevešćanin, skokovi u vodu.

Vezane fotografije

Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije Zadarski list dodijelio nagrade najboljim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima Zadarske županije