Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna
Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana, u Školi primjenjene umjetnosti i dizajna otvorena je izložba fotografija učenika ove škole.

Na fotografijama su predstavljeni nesvakidašnji, često manje upadljivi gradski motivi koji su zaokupili učeničku pažnju, a u pripremi i odabiru fotografija za izložbu pomogli su im njihovi profesori.

-Izložbu smo priredili u čast Dana grada i blagdana sv. Krševana kako bi naši gosti mogli vidjeti što radimo u okviru nastave  ali i izvannastavnih aktivnosti, kazala je Marjana Bakmaz, ravnateljica škole. Nazočne učenike potom je upoznala s nekoliko crtica iz života sveca zaštitnika grada Zadra, sv. Krševana. 

-Ulazeći u vašu školu primjetila sam da ste usmjereni na različita područja o čemu svjedoče svi ovi radovi izloženi na školskim hodnicima i u učionicama. Drago mi je što ste izabrali medij fotografije i prikazali nam neke djelove grad kojima svaki dan prolazimo ali ih ne primjećujemo na način na koji ste ih vi uhvatili okom kamere. Zahvaljujem vašim mentorima koji vas potiču na kreativnost i umjetničko izražavanje, istaknula je zamjenica pročelnika, Doroteja Kamber Kontić koja je ujedno i otvorila izložbu.

Osim fotografija učenici su također pripremili plakate o povijesti Zadra, a dotakli su se i povijesti zadarske košarke i zadarskih pisaca.

Vezane fotografije

Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar na fotografijama učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna