Vrtić "Višnjik" obnovio status eko-vrtića
Vrtić "Višnjik" obnovio status eko-vrtića

U dječjem vrtiću "Višnjik" jutros je podignuta Zelena zastava čime je ovaj vrtić treći put za redom obnovio status eko-vrtića. 

Prigodnoj svečanosti koju su priredile tete i djeca vrtića nazočili su pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić, pomoćnica pročelnika Doroteja Kamber-Kontić, brojne odgajateljice, gosti i roditelji.  

-Pored Hrvatske mi imamo još jednu domovinu, a to je naš Planet Zemlja za koju se moramo brinuti jer ako ona ne bude živjela niti naša domovina Hrvatska neće živjeti. Ova Zelena zastava naša je obaveza da čuvamo Zemlju i da svojim primjerom potaknemo i druge vrtiće i škole da čine isto, kazao je pročelnik Nekić čestitavši tetama i djeci "Višnjika" na obnovi statusa eko-vrtića. 

Da bi se opravdao i zaslužio taj staus nužno je pridržavti se zadanog protkola koji uključije brojne eko-aktivnosti tijekom dvije godine. Cilj ekološkog programa je razvijati kod djece svijest o njegovoj povezanosti s okolinom, usaditi osjetljivost i odgvornost prema prirodi te pridonijeti razumijevanju prirodnih procesa i njihove uzajamne ovisnosti.