Otvoren dječji vrtić Višnjik III
Otvoren dječji vrtić Višnjik III
Područni objekt Višnjik III dječjeg vrtića radost započeo s radom.

Nakon godinu dana radova na rekonstrukciji i uređenju prostora, Područni objekt Višnjik III dječjeg vrtića radost započeo je s radom. U 6 odgojno obrazovnih skupina mjesto u vrtiću je našlo 120 mališana, a brigu o njima vodi 12 odgojiteljica, te 6 kuharica i spremačica. 

Naručitelj radova je ŠC Višnjik, izvođač Krekić Avangard, a ukupno je uloženo 6 milijuna kuna u radove i još 1 milijun u opremu vrtića.

Na taj način je na prostoru ŠC Višnjik ovo treći vrtićki objekt, a sve zajedno ih pohađa ukupno 250 djece. Pored sve infrastrukture unutar samih vrtića, oni koriste i svu infrastrukturu samog športskog centra, pa im je tako na raspolaganju i najveće dječje igralište u Dalmaciji. 

Nakon uređenja unutarnjeg prostora u objektu Višnjik III, uskoro započinju i radovi na uređenju okoliša s malim dječjim parkom i igralištem opremljenim didaktičkom opremom.

Djeca su usleila u svoj prostor jučer, a danas ih je povodom otvorenja obišao gradonačelnik sa suradnicima. Tom prilikom je istaknuo: Neki će reći napokon, a ja tvrdim da je u izvrsnom roku završen naš novi gradski vrtić. 120 djece krenulo je jučer u novi vrtić kojemu još treba dodatno opremiti okoliš. Ali, kad vidimo lokaciju, djeci aktivnosti na otvorenom sigurno neće faliti, baš kao ni njihovim vršnjacima u susjednim vrtićima.
Iako još čekamo točne podatke iz ugovorenih privatnih vrtića, ovu odgojno obrazovnu godinu započeli smo s manjkom od oko najviše 150 vrtićkih mjesta od ukupno iskazanih potreba. Upise smo ove godine organizirali on line na skupnoj razini za sve tri ustanove. Bilo je po prvi put i uspješno, transparentno i brzo. Treba kazati i kako su ove jeseni počele s radom i nove vrtićke skupine drugih osnivača u novoizgrađenim objektima.
Spremni su nam projekti izgradnje novog vrtića na Smiljevcu i potpune rekonstrukcije vrtića Pčelica, oba objekta sa po osam skupina što nas kapacitetima dovodi do željenih brojeva. Ti su projekti nominirani prema raspoloživim sredstvima u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti. Uz to, spremni su idejni projekti za nove vrtićke objekte u Kožinu i Diklu te na Crvenim kućama.
Vrtići se ne grade po trenutnim potrebama, ne grade se za jedan naraštaj nego kroz dugoročnu strategiju razvoja grada. I da, blizu smo realizaciji programa „vrtićko mjesto za svako zadarsko dijete“.
Roditeljima želim da dijele bezbrižnost sa svojom djecom, odgojiteljicama da s njima podijele radost, a svima nama ponos na njihovo odrastanje.

Vezane fotografije

Otvoren dječji vrtić Višnjik III Otvoren dječji vrtić Višnjik III Otvoren dječji vrtić Višnjik III Otvoren dječji vrtić Višnjik III Otvoren dječji vrtić Višnjik III Otvoren dječji vrtić Višnjik III