Gradski su vijećnici na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra donijeli odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Zadra za 2007. godinu, u povodu skorašnje proslave Dana Grada i blagdana svetog Krševana, nebeskog zaštitnika Zadra – 24. studenog 2007.
Gradski su vijećnici na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra donijeli odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Zadra za 2007. godinu, u povodu skorašnje proslave Dana Grada i blagdana svetog Krševana, nebeskog zaštitnika Zadra – 24. studenog 2007.

Naime, na objavljeni poziv za dodjelu ovogodišnjih javnih priznanja, u ostavljenom roku pristiglo je 26 prijedloga te jedan prijedlog od strane samog Odbora Gradskog vijeća za dodjelu javnih priznanja. Odbor je prije današnje sjednice Vijeća održao sjednice, na kojima su svi valjani prijedlozi uzeti u postupak, te razmatrao prijedloge za dodjelu dvije Nagrade Grada za životno djelo, tri Nagrade Grada, te tri Grba Grada.

Temeljem prijedloga Odbora, Gradsko vijeće donijelo je odluku kojom se Nagrade za životno djelo dodjeljuju gospodinu Joji Ricovu, književniku iz Zagreba, kao zahvalnost za osobit doprinos gradu Zadru, za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i zasluge na području književnog i kulturnog stvaralaštva te dr. med. Milivoju Klariću iz Zadra, kao zahvalnost za osobit doprinos gradu Zadru za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i zasluge na području zdravstva i kulture.

Dobitnici ovogodišnjih Nagrada Grada su dr. Belinda Vuksan za humanost, iznimne rezultate i zasluge na području zdravstva, maestro Ivan Repušić za izvanredne rezultate i zasluge na području glazbene kulture, te Jana Mijailović za zapažene rezultate i zasluge na području sporta i rekreacije.

Grb Grada ove su godine dobili Gorska služba spašavanja – Stanica Zadar za humanost, zapaženu predanost i hrabrost u spašavanju ljudskih života i imovine, potom Dijabetička udruga iz Zadra, za uzorne uspjehe na edukaciji građana o sve učestalijim oboljenjima od dijabetesa te Klapa „Donat“ za postignute uzorne uspjehe na području glazbene kulture i humanitarne djelatnosti.

Odlukom Gradonačelnika, Grb Grada dobit će i Jesper Norman i Mladen Pešić za hrabrost iskazanu prilikom spašavanja osobe iz tonućeg vozila u Uvali Jazine, te Saša Martinović, mladi zadarski šahist.

Priznanja ovogodišnjim laureatima bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u petak 23. studenog, dan prije samog Dana Grada i blagdana svetog Krševana, budući da oni padaju na dan izborne šutnje, a u programu same svečane sjednice sudjeluju i kandidati s različitih stranačkih lista.