Veleposlanik Japana, NJ.E.Keji Ide i  predsjednik kompanije J-Trade Inc., Jiro Kambe kod gradonačelnika Kalmete
Veleposlanik Japana, NJ.E.Keji Ide i predsjednik kompanije J-Trade Inc., Jiro Kambe kod gradonačelnika Kalmete
Gradonačelnik primio predstavnike Kali tuna d.o.o.

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem i pročelnikom Ivicom Katićem, u Maloj vijećnici Grada Zadra, u srijedu, 24. veljače, primio je japanskog veleposlanika u RH, NJ.E. g. Keji Idea i predsjednika kompanije J-Trade Inc., vlasnika poduzeća Kali tuna d.o.o., gospodina Jira Kambea te predstavnike Kali tuna d.o.o.

Gospodin Kambe ovom je prigodom istaknuo kako tvrtka Kali tuna ima iskustvo i potencijal za daljnje širenje proizvodnje. Zahvaljujući se na susretu dodao je da se i oni kao tvrtka žele uključiti,  ne samo u gospodarski razvoj ovoga kraja, već i u turistički jer mnogi Japanci u posljednje vrijeme sve više iskazuju interes za nove europske zemlje, a posebice za Hrvatsku. - Promociji Hrvatske u Japanu uvelike je pridonio veleposlanik Ide , na čemu mu također iskreno zahvaljujem, kao i na pomoći u uspostavi suradnje između Japana i vaše zemlje, dodao je Kambe. Od gospodina Kambea potekla je i inicijativa o uspostavi suradnje između grada Shizouke, iz kojeg je gosp. Kambe rodom, i Grada Zadra, a temelji se na više zajedničkih karakteristika koje imaju Zadar i Shizuoka, te na izvrsnim mogućnostima za unapređenje poslovne suradnje i svih ostalih oblika suradnje, koje bi odredili predstavnici gradova kroz daljnje dogovore.

Posjet predstavnika poduzeća J-Trade Inc. Gradu Zadru

Naime, Shizuoka je grad smješten na središnjem, južnom dijelu obale japanskog otoka Honshu, između Tokya i Nagoye, peti je grad po veličini i poznat je, među ostalim, po snažnoj ribarskoj tradiciji i proizvodnji tune. U novije vrijeme je glavna luka za iskrcaj tune i predstavlja značajno tržište za hrvatsku tunu, odnosno tunu koja dolazi iz Zadarske županije i iznimno je cijenjena u Japanu.

Gradonačelnik Kalmeta zahvalio je na dolasku gosp. Kambeu i veleposlaniku Ideu koji nam je, kako je kazao, već postao dragi prijatelj zbog svega što radi na povezivanju Zadra i Japana, a nedavno održan vrlo uspješan drugi po redu Tuna & sushi festival rezultat je upravo te suradnje koja će se i dalje nastaviti. Također je iskazao podršku povezivanju gradova Shizouke i Zadra.

 

Vezane fotografije

Veleposlanik Japana, NJ.E.Keji Ide i  predsjednik kompanije J-Trade Inc., Jiro Kambe kod gradonačelnika Kalmete Veleposlanik Japana, NJ.E.Keji Ide i  predsjednik kompanije J-Trade Inc., Jiro Kambe kod gradonačelnika Kalmete Veleposlanik Japana, NJ.E.Keji Ide i  predsjednik kompanije J-Trade Inc., Jiro Kambe kod gradonačelnika Kalmete Veleposlanik Japana, NJ.E.Keji Ide i  predsjednik kompanije J-Trade Inc., Jiro Kambe kod gradonačelnika Kalmete Veleposlanik Japana, NJ.E.Keji Ide i  predsjednik kompanije J-Trade Inc., Jiro Kambe kod gradonačelnika Kalmete Veleposlanik Japana, NJ.E.Keji Ide i  predsjednik kompanije J-Trade Inc., Jiro Kambe kod gradonačelnika Kalmete