Veleposlanik Albanije, nj. e. Ilir Melo u nastupnom posjetu Gradu Zadru
Veleposlanik Albanije, nj. e. Ilir Melo u nastupnom posjetu Gradu Zadru

Gradonačelnik Grada Zadra sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem, predsjednikom HGK ŽK Zadar, Dariom Jurinom i pročelnikom UO za gospodarstvo i obrtništvo, Ivicom Katićem primo je u nastupni posjet veleposlanika Republike Albanije u RH, nj. e. Ilira Meloa. 

Na početku susreta veleposlanik Melo izrazio je zahvalnost na prijemu te istaknuo kako je oduvijek želio doći u Zadar te da mu je ovo prvi posjet našem gradu. Veleposlanik i gradonačelnik razgovarali su o mogućnostima suradnje u području gospodarstva, obrazovanja i turizma. - Albansko stanovništvo je vrlo mlado i potrebno nam je dobro obrazovanje. Stoga bi nam suradnja sa zadarskim Sveučilištem i moguća razmjena studenata bila vrlo korisna, kazao je. Albanski veleposlanik uz to je istaknuo da ga zanimaju hrvatska i zadarska iskustva u povlačenju novca iz fondova EU te mogućnost umrežavnja i prekogranične suradnje. 

- Upravo korištenje sredstava EU fondova i sudjelovanje u prekograničnim projektima otvara mogućnost daljnjeg povezivanja gospodarskih subjekata iz obje zemlje što može u konačnici dovesti do novih ulaganja kako u Albanij i tako i u Hrvatskoj odnosno na zadarskom području, istaknuo je gradonačelnik te dodao da je Grad Zadar sa svojim upravnim odjelom za EU fondove otvoren za suradnju i stručnu pomoć albanskim kolegama. 

Vezane fotografije

Veleposlanik Albanije, nj. e. Ilir Melo u nastupnom posjetu Gradu Zadru Veleposlanik Albanije, nj. e. Ilir Melo u nastupnom posjetu Gradu Zadru Veleposlanik Albanije, nj. e. Ilir Melo u nastupnom posjetu Gradu Zadru Veleposlanik Albanije, nj. e. Ilir Melo u nastupnom posjetu Gradu Zadru Veleposlanik Albanije, nj. e. Ilir Melo u nastupnom posjetu Gradu Zadru Veleposlanik Albanije, nj. e. Ilir Melo u nastupnom posjetu Gradu Zadru