Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991.
Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991.

Kako je izgledao grad Zadar prije 22 godine, građanke i građani od danas mogu pogledati na ulicama i trgovima Poluotoka. U povodu 22. obljetnice Dana obrane, fotografije ratnih stradanja izložene su na istim lokacijama na kojima su i snimljene (Forum, Četiri kantuna, Poljana Šime Budinića, Narodni trg, Zlatarska ulica, Foša, Trg svete Stošije i Trg svetog Krševana).

Doživljaj Zadra iz objektiva fotografa Zvonka Kucelina i Željka Karavide, podsjetit će građane na dane stradanja te na teške, ali ponosne trenutke u kojima se svakodnevno iskazivala hrabrost i odvažnost. Porazbijani izlozi, potopljene brodice, barikade uz najznačajnije građevine i simbole našeg grada svjedoče teškim vremenima, ali nas podsjećaju i na uzdignuće te procvat koji je uslijedio nakon oslobođenja, a za koji su zaslužni svi žitelji Zadra.

Drugi dio izložbe pod nazivom ˝Porušeni grad˝ bit će izložen Kneževoj palači. Kako bi i mlađe generacije imale priliku vidjeti svoj grad iz 1991. godine, cjelokupni postav izložbe obići će i zadarske škole, počevši s Tehničkim školskim centrom.

Vezane fotografije

Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991. Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991. Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991. Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991. Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991. Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991. Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991. Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991. Ulična izložba fotografija ratnih stradanja Zadra u listopadu 1991.