Učenici u Projektu građanin
Učenici u Projektu građanin

Skupina od 8 učenika 3. razreda Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar sa mentorom, prof Ivanom Ćosom, posjetila je gradsku upravu. Primio ih je gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, pročelnikom za odgoj i školstvo Josom Nekićem, pročelnicom za EU fondove Stefani Mikulec Perković te sdavjetnicom za EU fondove Anamarijom Sorić. 

Ova grupa učenika izborila je plasman na državnu smotriu projekata Građanskog odgoja - Projekt građanin sa temom neiskorištenost turističkog potencijala Zadra-talijanske fortifikacije. Kako se Grad Zadar u jednom od svojih EU projekta bavio upravo ovom temom, voditeljica projekta Anamaria Sorić predstavila im je cijeli tijek projekta i predviđene daljnje aktivnosti. 

Radi se o projektu Revival u kojem je Zadar sudjelovao uz još 5 gradova, a cilj projekta je poboljšanje sustava zaštite i upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom na održiv i prostorno uravnotežen razvoj. Na području grada Zadra izvršili su se radovi na rekonstrukciji talijanskih vojnih fortifikacija - jednog bunkera na Vidikovcu, te se mapiralo cijelo područje grada sa ostalim bunkerima. Učenike je zanimao i daljnji tijek projekta, jer će temu razrađivati za državnu smotru. Dali su i isvoje ideje i inpute kako bi oni nastavili revitalizaciju ovog i ostalih bunkera, te kako bolje informirati javnost o njihovom postojanju. 

Vezane fotografije

Učenici u Projektu građanin Učenici u Projektu građanin Učenici u Projektu građanin Učenici u Projektu građanin