U svom radu želimo biti konkretni i produktivni
U svom radu želimo biti konkretni i produktivni

U Velikoj vijećnici Grada Zadra, održan je prvi sastanak Savjeta za turizam koji je odlukom gradonačelnika oformljen prije nepunih 15-tak dana. 

U uvodnoj riječi, gradonačelnik Kalmeta istaknuo da je savjet potreban budući da više ljudi različitih interesa, koji vole Zadar, više zna te mogu dati više različitih ideja za osmišljavanje i obogaćivanje zadarske turističke ponude. 

Zvonko Šupe, direktor TZ Grada Zadra, u kratkoj je prezentaciji predstavio programe i aktivnosti TZ Grada Zadra za 2015. te je govorio o turističkom prometu u 2014. godini.

-        U 2014. smo, u odnosu na 2013. imali 14% više dolazaka i 9% više noćenja dok je u prva tri mjeseca 2015. u odnosu na isto razdoblje lani zabilježeno 11% više dolazaka i 11% više noćenja, naveo je Šupe.

-        Što se tiče posezone i predsezone u posljednje dvije godine primijećeno veliko povećanje turista iz Koreje koji tijekom cijele zime dolaze u Zadar, dodao je. Šupe je još jednom podsjetio da će se ove godine, od 53 prijavljena projekta turističke zajednice, sufinancirati 38 u ukupnom iznosu od 332 tisuće kuna. Za ovogodišnju predsezonu najavio je četiri velika događaja: FIMBA Svjetska košarkaška liga veterana, svjetsku promociju novog vozila BMW—a, Bike tour Croatia i Wings for life world run. Svi će se događaji održati u travnju i svibnju.

U svom izlaganju ponovio je kako se puno radi na PPS projektu „Hrvatska 365“. U sklopu tog projekta, a u dogovoru s HTZ-om, destinacija Zadar će se predstaviti u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Zadar se odlučio u PPS projektu za dva ključna proizvoda: kulturu i zdravstveni – welness turizam te dva dodatna -  gastronomiju i aktivni turizam (outdoor) . Što se tiče blagdana Uskrsa na Narodnom će trgu biti održani Pozdrav proljeću i Zadarski pijat.

Na prvoj sjednici Savjeta za turizam članovi savjeta složili su se da će im u fokusu biti ciljevi i strategija zadarskog turizma te će se istodobno razrađivati sljedeća turistička sezona 2016. Odlučeno je da će na sljedeću sjednicu, koja će se održati na zadarskom Sveučilištu, biti pozvani izrađivači strategije zadarskog turizma kako bi se i članovi savjeta aktivno uključili u izradu strategije. Također, svaki član savjeta pripremit će konkretne prijedloge i ideje kako bi se moglo o njima raspravljati. 

Vezane fotografije

U svom radu želimo biti konkretni i produktivni U svom radu želimo biti konkretni i produktivni U svom radu želimo biti konkretni i produktivni