Svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015.
Svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015.
Arsenal, Zadar.

U petak, 4. prosinca u Arsenalu u Zadru, održana je svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015. U svjetlu tradicije nagrađivanja zaslužnih pojedinaca, udruga i tvrtki iz pomorstva i brodarstva i ove godine Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture povodom Dana pomoraca i brodaraca, a koji se tradicionalno obilježava povodom njihova zaštitnika i blagdana Svetog Nikole, dodijelilo je priznanja za doprinos razvitku riječnog i pomorskog gospodarstva, unapređenje pomorske znanosti, promicanje pomorske kulture te za traganje i spašavanje na moru.

Kao i proteklih godina, dodijeljeni su prigodni darovi uz zahvalu svim djelatnicima lučkih kapetanija koji su otišli ili do kraja godine odlaze u mirovinu. Priznanja i nagrade za 2015. godinu laureatima, pomorcima i brodarcima, uz prigodnu čestitku povodom Dana pomoraca i brodaraca, dodijeli je pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Igor Buturac.

Među nagrađenima je Tankerska Next Generation, tvrtka kći Tankerske plovidbe koju je ministarstvo nagradilo zbog naročitog doprinosa pomorskom gospodarstvu, a nagradu je preuzeo direktor John Karavnić

Uoči središnje svečanosti, delegacija Ministarstva isplovila je iz zadarske luke ispred Lučke kapetanije Zadar, kako bi u tradicionalnom obredu bacanja vijenca u more odali počast svim stradalim pomorcima i brodarcima. U ime Grada Zadra, svečanosti je nazočio gradonačelnik, Božidar Kalmeta sa suradnicima.

Vezane fotografije

Svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015. Svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015. Svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015. Svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015. Svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015. Svečanost proslave Dana pomoraca i brodaraca 2015.