Seminar CityMobilNet
Seminar CityMobilNet
U Zadru održan treći seminar

U prostorima COIN-a, zadarskog coworking prostora, od 3. do 5. travnja održan je seminar o razvoju urbane mobilnosti. To je treći od šest seminara koji su planirani u sklopu projekta CityMobilNet, a u kojem je Grad Zadar jedan od partnera. Uz Zadar, na projektu sudjeluju još gradovi iz Francuske, Poljske, Rumunjske, Italije Malte, Njemačke, Grčke, Španjolske i Portugala.  

Cilj je ovog projekta razmjenom iskustava i ideja doći do rješenja na temu urbane mobilnosti za svaki od gradova partnera. Raspravlja se o problemima s kojima se gradovi susreću, o implemetaciji dobrih scenarija razvoja urbane mobilnosti. Svaki od partnera će kroz rad na projektu i seminare imati priliku izraditi svoj SUMP-(sustainable urban moility plan- plan razvoja održive mobilnosti), kao krajnji strateški prometni dokument. Tijekom trodnevnog seminara održanog u Zadru, predstavnici gradova su razmjenjivali ideje, dobra rješenja i predlagali načine kojima bi se poboljšala urbana mobilnost u njihovim sredinama, uvažavajući sve specifičnosti i različitosti svakog pojedinog grada. Svi partneri nastavljaju rad na ovom projektu, koji traje do ožujka 2018. godine.

Vezane fotografije

Seminar CityMobilNet Seminar CityMobilNet Seminar CityMobilNet Seminar CityMobilNet Seminar CityMobilNet Seminar CityMobilNet Seminar CityMobilNet Seminar CityMobilNet