Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi …
Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi …
Javni kolegij gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića.

Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika za ovu školsku godinu uz raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi, nadogradnja zgrade MO Puntamika za ambulantu, te obnova dvorane OŠ Zadarski otoci, bile su teme kolegija gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića s pročelnicima.

 

Grad Zadar traži izvođača za obnovu Providurove Palače

Pročelnik za EU fondove, Šime Erlić izvijestio je da je Grad Zadar, u sklopu provedbe projekta ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020, pokrenuo otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti u predmetu nabave: Radovi na rekonstrukciji objekta Providurove palače u Zadru. Procijenjena vrijednost nabave za rekonstrukciju Providurove palače je 28.361.000,00 kn bez PDV-a, odnosno 35.451.250,00 kn sa PDV-om. Rok za dostavu ponuda zainteresiranih gospodarskih subjekata traje do 02. kolovoza 2018. godine. Kriterij za odabir ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda. Rok za izvođenje radova je 14 mjeseci.

- Kako bedemi nisu imali ishodovane sve dozvole u trenutku prijave samoga projekta, što je Providurova imala, ona ide prva. Bedemi su sad u završnoj fazi izrade dokumentacije. Mi s Odjelom za graditeljstvo i za izdavanje dozvola, zadnjih šest mjeseci na tome intenzivno radimo da se što prije dobije dozvola, što se nadam da ćemo uspjeti do kraja mjeseca. Onda će praktički bedemi biti u istoj fazi u kojoj je sada Providurova palača, dakle raspisat će se poziv za izvođača što znači da paralelno do kraja godine ili već iza ljeta možemo započeti sa radovima na dva kapitalna projekta na području Poluotoka, istaknuo je pročelnik Erlić.

Rok za završetak oba projekta je kraj 2019-te odnosno početak 2020-te godine.

 

Sljedećeg tjedna potpisivanje ugovora za projekt rekonstrukcije Centra za mlade

Pročelnik Erlić također je najavio kako će početkom idućeg tjedna u Zagrebu, u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova, biti potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava budućem Centru za mlade, odnosno projektu rekonstrukcije i izrade novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u u ulici Stjepana radića u Zadru. Riječ je ukupno 33 milijuna kuna koje je Grad dužan potrošiti u roku od 26 mjeseci, a rok počinje teći od dana potpisivanja ugovora.

 

Ove godine Grad Zadar zaposlit će tri pomoćnika u nastavi više nego prošle godine

- Grad Zadar i ove će godine objaviti javni poziv za zapošljavanje pomoćnika u nastavi u osam osnovnih škola Grada Zadra. Bit će zaposleno 75 pomoćnika, odnosno tri više nego prošle godine, kazao je na kolegiju pročelnik za odgoj i školstvo, Joso Nekić.

Istaknuo je da je rok za podnošenje prijava od 11 do 23. srpnja i da se radi o projektu u vrijednosti od 2 milijuna 89 tisuća kuna, od čega je milijun i 775 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Što se tiče školskih udžbenika, Grad Zadar i ove će školske godine sufinancirati nabavku potrebnih udžbenika za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Zbog podizanja limita osnovice za dječji doplatak koji je donijela država, bit će povećan i broj obitelji koje imaju pravo na sufinanciranje za kupnju udžbenika. Rok za prijavu je od 30. srpnja do 28. rujna.

- U ovoj prvoj cenzusnoj skupini učenici će dobiti 700 kuna, u drugoj 350, u trećoj 200 kuna. Također od petog do osmog razreda u ovoj najugroženijoj skupini dobit će 1400 kuna, u drugoj 700 kuna i trećoj 400 kuna. Znači praktički u ovoj prvoj skupini učenici će dobiti besplatne udžbenike, kazao je pročelnik Nekić.

 

Obnova športske dovrane OŠ Zadarski otoci

Pročelnik Nekić izvijestio je o obnovi športske dvorane OŠ Zadarski otoci na Bilom Brigu, oštećene u poplavi od 11. rujna prošle godine. Proveden je postupak javne nabave u iznosu od 774 315, 55 kuna te su izvršeni svi građevinski radovi. Za tu namjenu iz gradskog je proračuna školi isplaćeno 339 571, 55 tisuća kuna dok je ostatak podmiren iz osiguranja škole. Kako bi dvorana u potpunosti bila u funkciji predstoji njezino opremanje, a za tu je svrhu Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo nešto više od 93 tisuće kuna. Također, resorno je ministarstvo odobrilo sredstva i za novu opremu u zbornici u OŠ Bartula Kašića koja je također stradala u poplavi.

 

Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Grad Zadar uspješno je prošao fazu administrativne provjere projektnog prijedloga prijavljenog na natječaj Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojem je svrha usklađivanje poslovnih i obiteljskih obaveza roditelja.

- Putem ovog natječaja vrtići mogu svoj rad unaprijediti produljenim boravkom, smjenskim radom ili poslijepodnevnim radom, otvorena je mogućnost verifikacije novih programa, edukacije zaposlenih i novih zapošljavanja, istaknuo je pročelnik Nekić dodavši da je vrijednost projekta nešto manja od 15 milijuna kuna te da je riječ je o pozivu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na natječaj za sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Također, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Zadru gotovo 950 tisuća kuna u okviru poziva Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama. Tim će se sredstvima sanirati dvorana dječjeg vrtića Grigor Vitez, krovište vrtića Bokanjac, dvorište dječjeg vrtića Jazine i igrališta u ŠC Višnjik.

 

Nadogradnja zgrade MO Puntamika i ambulanta obiteljske medicine

O planovima za rekonstrukciju zgrade MO Puntamika, izvijestila je pročelnica Dolores Grdović Kalmeta koja je kazala kako je u planu rekonstrukcija krovišta, koje trenutno prokišnjava, nadogradnja još jedne etaže gdje bi se smjestio MO kao i jedan prostor komercijalne namjene. U prizemlju bi se uredila ambulanta obiteljske medicine sukladno zdravstvenim standardima te bi se zadržao postojeći ugostiteljski objekt i prostor za turistički ured.

- Radi se o MO s velikim brojem stanovnika te su ovakvi sadržaji u tom dijelu grada nužno potrebni. Uskoro ćemo i na Bokanjcu otvoriti zubnu ambulantu te ćemo ovime zaokružiti naš program razvoja mreža ambulanti primarne zdravstvene zaštite u svim mjesnim odborima. U proteklih osam godina Grad Zadar unaprijedio je svoj sustav zdravstvene zaštite te je uređeno ukupno pet ambulanti obiteljske medicine, istaknula je pročelnica Grdović-Kalmeta.

Gradonačelnik Dukić dodao je kao je cilj u svim mjesnim odborima omogućiti prikladne uvjete rada i odgovarajuću zdravstvenu skrb.

Najbolju ponudu za projektiranje nadogradnje zgrade MO Puntamika i uređenje pripadajućeg prostora za ambulantu obiteljske medicine, dao je Structural art d.o.o. Zadar u iznosu od 50 tisuća kuna.

 

 

Vezane fotografije

Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi … Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi … Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi … Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi … Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi … Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi … Rekonstrukcija Providurove palače, sufinanciranje školskih udžbenika, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi …