Na inicijativu Grada Zadra, u srijedu, 19. rujna, u Zagrebu je održan sastanak na temu dovršetka izgradnje Luke Zadar u Gaženici na kojem su sudjelovali ministar pomorstva, prometa i infrastrukture dr. sc. Siniša Hajdaš Dončić te predstavnici Grada Zadra saborski zastupnik Božidar Kalmeta, gradonačelnik Grada Zadra Zvonimir Vrančić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Živko Kolega.

                Predstavnici Grada Zadra imali su prigodu u konstruktivnom razgovoru s ministrom dr. sc. Sinišom Hajdašom Dončićem naglasiti važnost realizacije projekta nove Luke Zadar u Gaženici za ukupan gospodarski razvoj Zadra i njegove šire regije te su u tom smislu elaborirali prometnu povezanost luke i njezin značaj u europskim prometnim pravcima, naznačili značaj razvoja Zračne luke Zadar te stavljanja u funkciju Gospodarske zone Crno.

Uvažavajući sve objektivne okolnosti koje utječu na uspješan završetak ovog kapitalnog projekta ne samo za Zadar i Zadarsku županiju nego čitavu Hrvatsku, zaključeno je kako će se gradnja nastaviti i nova zadarska luka završiti u cijelosti, uključujući i treću fazu – izgradnju zgrade terminala. Također, tijekom razgovora u obzir je uzeta i mogućnost daljnjeg razvoja luke u Gaženici izgradnjom RO-RO i kontejnerskog terminala.

 

                                                                                                              Zvonimir Vrančić

                                                                                                              gradonačelnik