Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije
Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije
Uzvratni posjet i nastavak suradnje.

Delegaciju u sastavu predsjednik Vlade HNŽ, Nevenko Herceg, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, direktor Zračne luke Mostar, Marin Raspudić, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Eugen Ćubela, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Veselko Čerkez i stručna savjetnica u uredu Predsjednika Nina Puvača, primila je zamjenica gradonačelnika, Jagoda Surać s pročelnicima Ivicom Katićem i Šimom Erlićem. U ime Županijske komore Zadar, primanju su nazočili predsjednik Dario Jurin i tajnik, Denis Ikić.

Riječ je o uzvratnom posjetu Gradu Zadru, Zadarskoj županiji i HGK, Županijskoj komori Zadar te Zračnoj luci Zadar, a s ciljem dodatnog iskoraka u produbljivanju započete suradnje, te doprinosa traženju zajedničkih interesa kako kroz poticanje međuregionalnih tako i u razvoju gospodarskih i društvenih odnosa između dviju županija.

Na sastanku je istaknuto obostrano zadovoljstvo dosad uspostavljenim prijateljskim odnosima  i suradnji koja se ostvarila kroz zajedničko sudjelovanje u europskim projektima, budući da pitanja zaštite okoliša, kulturne baštine i poduzetništva, u smislu provođenja programa europske unije, ne poznaju granice. Bilo je riječi o području turizma, osobito povezivanju prepoznatljivih turističkih ponuda HNŽ i Zadarske županije. Goste iz HNŽ zanimala su iskustva Grada Zadra u projektu uvođenja niskotarifnih avioprijevoznika i njihovog utjecaja na proširenje turističke sezone. Sudionici razgovora složili su se oko nastavka suradnje kroz održavanje radnih sastanaka na kojima će se moći konkretnije predstaviti gospodarski kapaciteti obiju županija.

Vezane fotografije

Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Primanje za delegaciju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije