Prijem za učenike hrvatske nastave iz Boke kotorske
Prijem za učenike hrvatske nastave iz Boke kotorske

U petak, 4. kolovoza 2023. zamjenik gradonačelnika Ante Babić, uz pročelnike Josu Nekića i Dinu Bušić primio je mlade Kotorane i Tivćane, učenike hrvatske nastave, u pratnji  njihovih voditelja: gosp. Mira Franovića, dugogodišnjeg aktivnog člana hrvatskih udruga u CG i HNVCG i gospođe Vjere Vičić.

Djeca iz Boke kotorske provela su nekoliko dana  u gradu Zadru u organizaciji Hrvatskoga nacionalnoga vijeća CG u sklopu nastave hrvatskog jezika i kulture.

Uz podršku Odjela za kulturu grada Zadra mladi Hrvati Boke posjetili su najvažnije kulturne ustanove i upoznali grad koji je dugo godina u povijesti bio glavni grad Dalmacije i kojoj je Boka do 1922. administrativno pripadala.
S Bokeljima je bila i prof. dr. sc. Vanda Babić Galić, savjetnica ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana,  koja je prenijela njegove pozdrave i istaknula podršku MVEP u očuvanju hrvatske kulture Boke kao i skrb o autohtonoj hrvatskoj manjini na svim razinama.

 Dogradonačelnik Babić i pročelnici izrazili su posebno zadovoljstvo i radost što su imali prigodu ugostiti djecu iz Boke kao i mogućnosti daljnje suradnje na jačem povezivanju u području kulture i obrazovanja.

Vezane fotografije

Prijem za učenike hrvatske nastave iz Boke kotorske Prijem za učenike hrvatske nastave iz Boke kotorske Prijem za učenike hrvatske nastave iz Boke kotorske