Prijem za sudionike projekta Erasmus+
Prijem za sudionike projekta Erasmus+

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić primio je u Maloj vijećnici sudionike projekta "The new educations in promoting transversal skills" iz programa Erasmus +, u kojem sudjeluje Osnovna škola Petra Preradovića s još pet  europskih škola iz Španjolske, Poljske, Italije, Turske i Rumunjske.

Pročelnik Nekić im je poželio dobrodošlicu u Zadar i istaknuo važnost ovakvih projekata za razmjenu iskustava i dodir ljudi različitih kultura i društvenih navika. - Iako financijski malen, ovaj je projekt izuzetno važan jer nam omogućuje osobni rast. Ovaj novac vrijedi dvostruko, jer ga sami ne bi mogli osigurati u proračunu, pa projekta ne bi ni bilo. U današnje vrijeme, kada vijesti putuju iznimno brzo, bitno je povezivati se i učiti se prilagodbi novom dobu jedni od drugih.Spomenuo je i sudjelovanje drugih ustanova (OŠ Bartula Kašića i vrtić Radost) u projektima iz programa Erasmus+.

Cilj je projekta zajedničkim radom svih partnera, osnaženih stečenim  iskustvom i analizom usporednih istraživanja koja se bave razvojem  transverzalnih vještina u školama zemalja koje sudjeluju, pronaći metode u odgojno-obrazovnom radu koje će nam olakšati i omogućiti  razvoj građanskih i digitalnih kompetencija učenika te njihove  inicijativnosti i poduzetništva.
Projekt se odvija kroz 9 modula, a zadatak škole Preradović je  osmišljavanje i izvedba aktivnosti Modula 1 pod nazivom  Education for peace. Koordinator projekta je Anita Šimac, koordinator aktivnosti je Renata Cvetkoski, koordinator aktivnost je Ivana Perić, a sudjeluju još mnogi  učitelji. Radionice projekta provodit će se s učenicima sedmih razreda, no u mnogim će aktivnostima sudjelovati svi učenici škole. Usmjeravat  će ih i voditi učitelji i stručni suradnici uključeni u projekt te vanjski suradnici (Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ iz Zadra i Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru).

Vezane fotografije

Prijem za sudionike projekta Erasmus+